Вівторок, 19 Березня, 2024

Вечірнє освітлення у Чернівцях встановлюють, але вибірково

У музеї просто неба у Чернівцях встановили вечірнє освітлення, а саме додали вечірню підсвітку музейних об’єктів: вітряків, церкви, воріт, вхідного вузла. Ініціатором робіт став голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. За його словами, це лише перші кроки у модернізації міста, найближчим часом справа дійде до освітлення історичної частини Чернівців. Більш детально на chernivtsi-future.

Отож У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту встановили нове вечірнє освітлення. Як стверджує директор музею Іван Пілат, це зроблено задля підвищення популярності музею просто неба серед молоді, адже підсвітка дозволить проводити вечірні та нічні екскурсії тощо, а це більш у пріоритеті серед молодих людей. Директор впевнений, що як тільки закінчиться карантин і чернівчани разом із туристами захотять відвідати територію музею, вуличне освітлення стане родзинкою та додасть колориту.

Як говорить Сергій Осачук,  ідея встановити інновацію назрівала вже давно, проте спочатку не вистачало коштів, потім розпочався карантин і було не до того. Проте останні два тижні було вирішено кинути саме на цю справу, кошти у бюджеті знайшлися, працівники теж погодилися виконувати ці обов’язки, і ось у автентичної пам’ятки міста з’явилося сучасне освітлення.

Тим не менш, важливим залишається питання про встановлення нічного світла в історичній частині Чернівців, про що ратують містяни вже дуже давно. Соромно, що у місті з такою красивою, унікальною архітектурою, неможливо споглядати красу у вечірній час через абсолютно темні будівлі. Не зрозуміло, де саме взялися гроші на музей просто неба, адже, як останнім часом повелося чути від адміністрації міста, всі основні та резервні кошти кинуті на боротьбу з коронавірусом.

Головне, аби очільники Чернівців не зупинилися на цьому досягненні та виконали свої обіцянки стосовно нічного освітлення всього міста.   

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.