Субота, 27 Квітня, 2024

Як вибрати автомобільний змішувач бетону: поради експертів

Сьогодні бетонозмішувачі на платформі автомобіля пропонують різні виробники. Незважаючи на зовнішню схожість, така техніка відрізняється продуктивністю, технічними характеристиками і ціною. При її виборі потрібно відштовхуватися від максимальних навантажень, показників екологічності, наявності дозволів для використання спецмашин в Україні. Це допоможе вибрати надійне і високопродуктивне обладнання.

Для чого використовується спеціалізована техніка?

Основне призначення автобетономішалки – це підготовка будівельного суміші, до складу якої входить цемент, пісок, вода і пластифікатори. Також техніка дозволяє транспортувати готовий бетон на будівельний майданчик. Сучасний автоміксери доставляє до 1200 кубів готової субстанції.

Використання автобетономішалки дозволяє:

  • Завантажувати в барабан сухі інгредієнти для подальшого замісу в процесі обертання останнього.
  • Доставляти готову будівельну суміш з постійним перемішуванням в процесі транспортування на будівельний майданчик.
  • Замішувати сухі компоненти бетону після прибуття на будівельний об’єкт. Це дозволяє транспортувати суміш на тривалі відстані без небезпеки застигання бетону.
  • Спростити будівництво об’єкта, розміщеного на великій відстані від бетонного заводу.
  • Надійно захистити готовий будівельний розчин від впливу зовнішніх факторів і ультрафіолету.

Зручний механізм перемішування дозволяє безпечно доставляти готову бетонну суміш на будівельний майданчик. Розчин подається безпосередньо на об’єкт, що спрощує працю будівельників. Останнім залишається розрівняти готовий склад за допомогою правила.

Поради щодо вибору автобетономішалки

Щоб вибрати модель здатну задовольнити потреби конкретного будівельного об’єкту, потрібно врахувати безліч чинників. Експерти рекомендують зосередитися на наступних характеристиках автобетономішалки:

  • Класі екологічності. В Україні дозволяється використовувати спецтехніку екостандарта не нижче Euro-4.
  • Обсязі барабана. Від цього залежить вихід готової суміші. Популярністю користуються міксери об’ємом 9 кубічних метрів.
  • Конструктивні особливості двигуна. Для безперебійної подачі цементної суміші краще вибирати техніку з автономної силовою установкою. В інших ситуаціях підійде менш галасливий мотор, розміщений на шасі.
  • Сертифікатах дозволяють використання техніки в Україні. Якщо Автобетономішалка куплена за межами країни, то потрібно документ, що підтверджує проходження митного очищення.
  • Експлуатаційного ресурсу, встановленому виробником. По терміну служби, передбаченого виробником, можна оцінити міцність обладнання. Також уваги заслуговує товщина стінок барабана. Чим вона товщі, тим довше пропрацює змішувач.

Сьогодні вибрати надійну бетономішалку б / у допоможе AUTO.RIA №1 серед автомобільних сайтів, що працюють на території України. Особливістю сайту є величезна база спецтехніки та легкових машин, що гарантує майже 1400 успішних угод кожні 24 години. Тут щодня продають і купують машини і будівельне устаткування українці з усіх регіонів країни.

Основні характеристики бетонозмішувачі

Перш ніж купувати автобетоносмеситель, потрібно приділити увагу його основними характеристиками. Експерти рекомендують зосередитися на:

  • обсязі барабана для завантаження сухих інгредієнтів;
  • напрямку вивантаження бетону;
  • типі приводу бетономішалки;
  • двигуні, обертає барабан.

Вибір обсягу барабана залежить від масштабів реалізованого будівельного об’єкта. Популярністю користуються моделі здатні вмістити від 4 до 15 кубічних метрів цементного розчину. Нескладно здогадатися, що для підготовки і перевезення великих обсягів суміші потрібно модель з максимальним розміром барабана.

Залежно від особливостей вивантаження будівельної суміші можна вибрати Автобетономішалка, падаючу розчин у напрямку до кабіни або назад. Популярністю користується останній варіант через свою зручність. У першому випадку водій може самостійно проконтролювати процес подачі будівельної суміші.

Вибираючи автобетоносмеситель за типом приводу, потрібно враховувати, що він буває механічний або гідравлічний. В останньому випадку використовується більш сучасна система з плавним ходом на відміну від механічного аналога. В останні роки механічні моделі поступово втрачають актуальність.

Силова установка, яка веде барабан в руху, буває автономної або, підключається безпосередньо до мотору вантажного автомобіля. У першому випадку барабан буде продовжувати обертатися, навіть якщо вантажівка вийде з ладу. Також це забезпечує безперебійну підготовку бетону без прив’язки до транспортного засобу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.