П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Дороговартісні реконструкції у Чернівцях: скільки коштують ремонти міському бюджету

З міського бюджету Чернівців масово розпочали виділяти кошти на ремонти та реконструкції освітніх і культурних закладів міста. Зокрема, серед останніх об’єктів, що зазнали фінансування й оновлення, – краєзнавчий музей, Чернівецька обласна філармонія та загальноосвітня школа. Детальніше дізнайтеся на chernivtsi-future.

Зміни на важливих культурних об’єктах

Ініціатором більшості будівельних перетворень міста й області виступає Чернівецька обласна державна адміністрація. Наприклад, після чергового засідання сесії обласної ради для ОДА на потреби культури виділили 3 мільйони 750 тисяч гривень.  Цю суму розподілили між двома культурними об’єктами міста – краєзнавчим музеєм і обласною філармонією імені Дмитра Гнатюка. Якщо конкретизувати, то 3 мільйони перейшли у користування музею, 750 тисяч віддали філармонії.

На ці кошти планується зробити капітальний ремонт приміщення музею всередині та фасаду ззовні. Точніше – на 2 млн. гривень. Залишок будуть практично розподіляти цілий рік для організації та проведення різноманітних культурно-мистецьких заходів. Також у перспективі – дослідити історію Буковини, тож 1 мільйон буде залучено і для реалізації даного проекту. Наразі невідомі ні терміни робіт, ані підрядник, що займатиметься ремонтними роботами. В ОДА лише зазначають, що ці кошти з’явилися завдяки перерозподілу видатків від потреб відділу комунікацій з громадськістю. Тобто вони є частиною вільного залишку загального фонду обласного бюджету.

Для Чернівецької обласної філармонії виділили не таку велику суму коштів, проте навіть 750 тисяч буде на що витратити. Зокрема планується задіяти 530 тисяч на встановлення додаткового світлового обладнання всередині та ззовні приміщення філармонії. Іншу частину грошей вкладуть у ремонт підлоги та сцени. Інших проблем, як зазначає ОДА, у філармонії немає, ремонту об’єкт також не потребує.

школа

Модернізація освітнього закладу Чернівців

Нарешті, оптимізація та осучаснення загальноосвітньої школи №38 у Чернівцях. На зміни, які вже реалізували, було витрачено 5,72 мільйони гривень міського бюджету. Також невелику частку доклали батьки і викладачі школи. За таку суму у школі повністю оновили внутрішні приміщення, добудували 4 класи, провели реконструкцію коридорів, утеплили фасадні стіни, встановили вікна енергозбереження та двері, провели протипожежну обробку дерев’яних конструкцій, встановили систему протипожежного захисту, провели благоустрій території. І, що найбільш вражає, встановили першу ліфтову платформу. Раніше у школах ліфти не функціонували.

Завдяки реалізації цих проектів школа отримала можливість надавати більш якісну, доступну, інноваційну освіту учням, брати участь у міжнародних проектах, приймати у своїх стінах учасників регіональних, всеукраїнських і міжнародних олімпіад, змагань і конкурсів, модернізувати навчально-виховну роботу, та й просто збільшити комфорт перебування у школі як дітей, так і викладацькому складу.

У планах обласної державної адміністрації за поточний рік провести реконструкції багатьох культурних, освітніх, спортивних, медичних об’єктів як міста Чернівці, так і області загалом.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.