Середа, 24 Квітня, 2024

Як у Чернівцях борються з розповсюдженням коронавірусу

У зв’язку з першим офіційно зафіксованим випадком захворювання на коронавірус в Україні, який стався у Чернівцях, місцеві служби починають застосовувати посилені методи боротьби зі швидким розповсюдженням хвороби. Зокрема, вдаються до постійної дезінфекції громадського транспорту, перевірки здоров’я в пунктах пропуску, відкриття тимчасових медичних пунктів у місцях великого скупчення людей тощо. Більше детально про останні новини читайте на chernivtsi-future.

Дезінфекція тролейбусів і маршруток

Посилено дезінфікувати громадський транспорт почали ще з перших інфоприводів стосовно масових захворювань у Китаї. Таке розпорядження надало Чернівецьке тролейбусне управління всім перевізникам без винятку. Проте оскільки загальна ситуація у місті та країні не була критичною, ці дії були зупинені на короткий час. Вже від учорашнього дня дезінфекцію відновили, причому виконання та якість застосованих препаратів будуть контролювати.

За словами Михайла Олексюка, після кожного заїзду тролейбусів на депо, всередині та ззовні машини ретельно очищатимуть спеціальними розчинами. Окрім миття і дезінфекції, управління зобов’язало всіх кондукторів і водіїв на роботі носити марлеві пов’язки. Приватні перевізники (маршрутні) теж обіцяють, що їхні водії займатимуться частим провітрюванням салонів, миттям поручнів і сидінь, одягатимуть маски і білі гумові рукавички, оскільки постійно контактують з грошима. Причому міняти рукавички будуть кожні 2-3 поїздки. Таким чином, впевнені члени Чернівецької обласної асоціації перевізників, спільними свідомими зусиллями вдасться якнайкраще убезпечити жителів міста від хвороби.

Також роботодавці дають профілактичні рекомендації, які необхідно вжити для запобігання коронавірусу:

  • частіше обстежувати стан здоров’я своїх працівників, фіксувати можливі симптоми хвороби (підвищена температура, лихоманка, запаморочення тощо)
  • забезпечити маршрути необхідною кількістю миючих засобів, марлевих масок і рукавичок
  • регулярно провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання
  • проводити щоденну дезінфекцію обладнання та робочої зони.

Звичайно, кажуть в тролейбусному управлінні, не варто забувати і про особисті засоби гігієни, які також досить дієві у випадку COVID-19: миття рук з милом і обробка антисептиком, провітрення приміщень, уникнення тісних просторів і близьких контактів з людьми, які мають симптоми грипу або застуди.

ринок

Відкриття медичних пунктів

Щодо інших методів боротьби міста, то Чернівецький міський голова Олексій Каспрук розпорядився відкрити тимчасові медичні пункти у місцях великого скупчення людей. Наприклад, вже три такі пункти працюють на Калинівському ринку. Туди може звернутися будь-хто для отримання інформаційної допомоги, а також щоб виміряти температуру. Таким чином, каже мер Чернівців, ми не тільки запобігатимемо швидкому транспортуванню вірусу, але й проводитимемо інформаційні кампанії жителям щодо запобігання цій хворобі.

Олексій Каспрук теж звертає увагу громадян на самостійне бережливе ставлення до свого здоров’я, адже набагато важче забезпечити безпеку чернівчан, якщо вони самі не докладають до цього мінімальних зусиль.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.