Четвер, 18 Квітня, 2024

В Чернівецькій області з’явилася перша патронатна сім’я

Нещодавно у Хотинському районі, стараннями Міністерства соціальної політики і Служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації, було створену першу в області патронатну сім’ю. Читайте далі на chernivtsi-future

Про ініціативу стало відомо від Юлії Матвієвої, начальниці Служби у справах дітей. Пояснюючи, чому обрали саме цей регіон області, вона звернула увагу на те, що на Хотинщині наразі працює два інтернати. Тому необхідність патронатного виховання назріла найперше там.

Загалом зараз в Україні створено 121 сім’ю патронатних вихователів. Ця система дозволяє звільнити багатьох дітей від необхідності жити в інтернатах, надаючи їм при цьому можливість виховуватися у нормальних умовах і жити як всі інші діти. Це допомагає краще впливати на розвиток і самоствердження дитини, яка не відчуває себе непотрібною і сприймає навколишню дійсність легше, добріше, позитивніше. Хоча б таким чином у країні намагаються вирішити проблеми із сиротами.

Також відомо, що всього в Україні ще у чотирьох областях не задіяли практику патронатства. Це Закарпатська, Рівненська, Тернопільська і Хмельницька області. Нещодавно до цього переліку належала і Чернівецька. Найбільше таких утворень у Харківській (18 сімей), Черкаській (16), Кіровоградській (15) та Київській областях (12). Про відсутність заступник міністра соціальної політики Олег Коваль говорить, що ситуація неприпустима, адже патронат може стати реальною альтернативою влаштування дітей від народження до 4 років з будинків дитини. Наразі в управлінні працюють над вдосконаленням і реорганізацією системи патронатного виховання, зокрема мають намір спростити процедуру створення таких сімей та оформлення всіх необхідних документів, а також запровадити дієвий механізм контролю за умовами перебування у них дітей.

Зараз розвиток сімейних форм виховання – пріоритет Міністерства соціальної політики на 2020 рік.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.