Субота, 27 Квітня, 2024

Прогнози щодо відкриття перинатального центру у Чернівцях

Стало відомого, що зовсім скоро, у перспективі – до 1 квітня, будуть завершені ремонтні роботи і реконструкція перинатального центру у Чернівцях. Таку заяву надав Олександр Пуршага, в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької обласної державної адміністрації. Детальніше на chernivtsi-future

Загалом обновлення перитального центру триває вже доволі довго. Ремонтники пояснювали ситуацію несприятливими умовами під час зими, хоча всі ми знаємо, що зима 2020 року була максимально безопадною і теплою. Тож залишається загадкою, що так затримало працівників.

У будь-якому випадку, до 1 квітня поточного року всі роботи обіцяють завершити. Проте це не означає, що одразу ж після цього туди зможе перейти медичний персонал і розпочнеться повноцінна робота закладу. Спочатку перитальний центр необхідно передати на баланс обласної лікарні. Тож в обласній адміністрації говорять, що їхня справа – здати в експлуатацію, а коли заклад запрацює – скажуть у Департаменті охорони здоров’я.

Зрозуміло, що процедура передання займе деякий час, адже необхідно не тільки оформити і затвердити юридичні документи, але й перевірити якість закінченої реконструкції, заповнити заклад необхідними матеріалами та обладнанням, протестувати всі системи, інструктувати персонал тощо. Наразі центр знаходиться у розпорядженні Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОДА, тому перехід до повноцінної праці у новому корпусі може тривати досить довго. Точних термінів поки ніхто не дає.  

Найперше будемо сподіватися, що ремонт все ж буде завершено до зазначеного терміну. Як тільки всі юридичні питання і проблеми вирішать, персонал матиме змогу перейти у заклад і повноцінно приймати пацієнтів. Як стверджує Марія Поліщук, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я у місті, вони активно сприятимуть швидкому завершенню усіх питань.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.