П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як вигідно пересісти за кермо іномарки: вибираємо старе авто

Деякі автолюбителі помилково вважають, що в покупці автомобіля з пробігом немає нічого складного: досить вибрати потрібний варіант, узгодити умови з продавцем і переоформити документи. Звичайно, частково це так, але не варто забувати про шахрайство на процвітаючому на українському автомобільному ринку. Якщо зневажливо підійти до цього питання, шанс залишитися без грошей і транспортного засобу дуже великий.

Бюджет – головний критерій вигідної покупки

Фінансовий стан автолюбителя багато в чому впливає на вибір машини на вторинному ринку. При цьому не можна забувати про додаткові витрати: перереєстрація авто на нового власника, заміна витратних матеріалів, моторного масла та інших рідин. Навіть, щоб дістатися до місця призначення, банально потрібно купити бензин на заправній станції. Досвідчені водії рекомендують закладати в початковий бюджет не менше 15% на непередбачені витрати.

Як знайти ідеальний автомобіль?

Перед вибором машини потрібно чітко розставити пріоритети. Домогосподаркам важливий великий багажник, в якому можна скласти покупки з супермаркету. Люди, щодня їздять на роботу в першу чергу, враховують економічність машини. Якщо має бути подолання бездоріжжя, необхідний повний привід. Це допоможе з різноманіття пропозицій відсіяти велику частину транспорту, що не проходить з яких-небудь причин.

Вирішивши питання з важливими параметрами транспортного засобу, можна приступати до активних дій. Сьогодні вигідні пропозиції можна знайти на базар авто на AUTO.RIA №1 серед сайтів, що пропонують послуги на українському авторинку. Тут кожен день звичайні українці, автосалони й інші продавці продають і купують майже 1400 машин.

Як в продавця виявити власника авто?

Незважаючи що інтернет – це зручне джерело корисної інформації в ньому багато непотрібних пропозицій від перекупників. З огляду на те, що посередник бажає заробити співпрацю з ним фінансово невигідно. Щоб розібратися з ким має бути угода потрібно уважно вивчити оголошення. На посередника вказують наступні ознаки:

  • затерті або відсутні номерні знаки авто на фотознімках;
  • фотографії з вигідних ракурсів на тлі станції техобслуговування;
  • ідеальне лакофарбове покриття і нові покришки;
  • вигадане ім’я замість реальних даних продавця.

Природно, розглянуті ознаки поодинці не є стовідсотковим доказом, що перед вами перекупник. Але в сукупності вони з великою часткою ймовірності підтверджують, що оголошення розміщено посередником.

Вивчення товару на відстані

Після вибору 2-3 автомобілів можна приступати до спілкування з продавцями. При цьому все починається з розмови по телефону. Основна мета такої бесіди – вивчення наступної інформації про:

  • номер технічного паспорта, держномер і vin-код;
  • відмітках в техпаспорті про заміну оригіналу дублікатом;
  • місце і регулярності обслуговування автомобіля;
  • наявності сервісної карти з відміткою про проходження техобслуговування;
  • останній заміні моторного масла, тосола, трансмісійної рідини;
  • умовах експлуатації транспортного засобу.

Важливо щоб співрозмовник на іншому кінці дроту відповідав на всі питання впевнене, без затримок, що не відводячи теми розмов в сторону.

Особистий огляд автомобіля

Перш ніж підписувати документи потрібно досконально оглянути автомобіль. Бажано на огляд взяти з собою напарника. Чотири очі завжди помітять більше дефектів, та й товариш додасть впевненості. Вивчаючи фарбу на кузові бажано використовувати товщиномер для виявлення ознак відновлення після ДТП.

Важливо перевірити оригінали документів на транспортний засіб. Переконайтеся, що продавець і власник машини одне і те ж обличчя. Для цього достатньо звірити дані в посвідченні водія і техпаспорті на машину.

Обов’язково протестувати авто в реальних дорожніх умовах. Це дозволить перевірити роботу гальмівної системи, двигуна, інших важливих вузлів і агрегатів. Необов’язково особисто прагне потрапити за кермо. Машиною може керувати продавець, адже основне завдання покупця виявити дефекти.

Як визначити биту машину?

Якщо покупець не є досвідченим механіком, які знаються на ремонті автомобілів йому складно виявити відновлення авто після аварії. На думку досвідчених водіїв, існують характерні ознаки, що вказують на участь в машини в дорожньо-транспортній пригоді:

  • розбіжність маркування на склі з інформацією в документах;
  • нерівномірна товщина зазорів між сусідніми кузовними елементами;
  • наявність нового переднього або заднього бамперів;
  • нерівномірно потьмяніли фари;
  • злізли фарба на кріпильних елементах в отворах дверей;
  • різний тон лакофарбового покриття на сусідніх деталях;
  • розтріскане вітрове скло без точки удару.

Обговоривши з продавцем остаточну вартість і технічні нюанси можна переходити до оформлення договору купівлі-продажу. Краще документальну частину питання довірити нотаріуса. Це дозволить уникнути юридичних проблем в майбутньому.

5

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.