П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Щоб завершити новий дитячий садок потрібно ще 1, 5 мільйона гривень

Щоб відкрити дитячий садок на вулиці Вірменській у Чернівцях треба витратити е близько 1, 5 мільйона гривень. Про таке у на власній сторінці у соцмережі Facebook написав мер міста Олексій Каспрук, повідомляє сайт chernivtsi-future.

Наразі у деяких приміщеннях нового дошкільного дитячого закладу проводяться ремонтні роботи. Тож вже скоро садочок буде готовий до здачі в експлуатацію. Саме тому, мабуть, Олексій Каспрук і відвідав дитячу установу, щоб перевірити як іде підготовка до його здачі. Повна вартість робіт у дитячому садочку на вулиці Вірменській склала 15,6 мільйонів гривень.

Але за словами мера, додатково потрібно 1,5 мільйона гривень на те, щоб обладнати пожежну сигналізацію, замінити вводи інженерних мереж, завершити благоустрій, закупити ігрове та спортивне обладнання для майданчиків. Для цього шукатимуть резервні кошти і звертатимуться до Уряду.
Нагадаємо, що раніше обіцяли уже у травні завершити будівництво нового ДНЗ. Про це розповіло керівництво управління капітального будівництва в особі Василини Маковійчук. Вона запевняла, що новий дитсадок мають намір урочисто відкрити і влаштувати на честь цієї події свято. Планують відкриття дитячого садочка у День захисту дітей, який традиційно відзначають 1-го червня. У новому дитсадку буде функціонувати чотири групи. За новими нормами у групах має бути по 15-20 дітей, а не по 25-30. Важко придумати кращий подарунок і для батьків і для дітей, адже у Чернівцях не вистачає дитячих садочків, а групи садків завжди переповнені. Також у місті існує проблема з кадрами у ДНЗ, адже вихователів та нянь у садочках катастрофічно не вистачає.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.