Середа, 24 Квітня, 2024

За європейські кошти відремонтують Чернівецький онкодиспансер

Хороші новини радують чернівчан наприкінці 2018-го року. У Чернівцях за європейські кошти відремонтують  онкодиспансер, інформує «Чернівці.future».

Про таке написав учора на своїй сторінці у Фейсбук в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк.

Завдяки домовленостям, яких вдалося досягнути під час спільного візиту  Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та Міністра закордонних справ Румунії Теодора-Віорела Мелешкану на Буковину. Нагадаємо, що зустріч відбулася 11 січня цього року року. Тоді і було започатковано співпрацю між Чернівецькою обласною державною адміністрацією та Державним агентством з питань надання міжнародної допомоги (Румунія). Уже підписали План заходів з підготовки та реалізації пілотного проекту в рамках якого ремонтуватимуть відділення радіології Чернівецького обласного онкологічного диспансеру. У липні відбулася зустріч на якій підписали угоду між партнерами зі сторони Буковини це Чернівецька ОДА, а інша сторона – це Державне агентство з питань надання міжнародної допомоги при МЗС Румунії.

Загалом, на ремонт відділення радіології онкодиспансеру виділять 75 тисяч євро. Це грантові кошти. Павлюк зазначив, що 21 грудня 2018 року у столиці Румунії – Бухаресті підписали Фінансову угоду між партнерами проекту. Ця угода дає можливість отримати перші авансові кошти. За них розпочнуть ремонт на 1-у поверсі. А ще більш, як 20 млн. грн. у рамках більшого проекту подані заявкою на ДФРР на наступні два роки.

А не так давно у Чернівецькому онкодиспансері з’явилося обладнання для лікування пухлин. Нагадаємо, що новий рентген-терапевтичний апарат купили за гроші з обласного бюджету, вартує апарат понад 10 млн. гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.