Субота, 20 Квітня, 2024

Кіно-мистецький центр Миколайчука у Чернівцях відкриває свої двері для відвідувачів

Зовсім скоро багатостраждальний колишній кінотеатр імені Миколайчука у Чернівцях (вул. Головна, 140), який пройшов чималий і довгий шлях реставрації, відкриють для відвідування. Наразі там проходять завершальні роботи, перевіряють всю наявну апаратуру, оформляють документи на дозвіл експлуатації тощо. Детальніше читайте у матеріалі на chernivtsi-future.

Начальниця управління капітального будівництва Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Василина Маковійчук розповіла, що у новоствореному кіно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука проводять фінальну інспекцію, випробовують техніку, перевіряють якість показу фільмів, роблять решітки і тому подібне. Тобто зовсім скоро центр зможе провести перші заходи у своїх стінах. Звичайно, за умови дотримання усіх протиепідеміологічних заходів безпеки.

Зокрема вчора, 15 червня, була 79-та річниця з дня народження Івана Миколайчука. За цієї нагоди біля реставрованої будівлі провели святкування: мистецький кіноперформанс із танцями, виставкою, виступами та показом фільму. Розпочав дійство мер Чернівців Олексій Каспрук, який особисто ратував за виділення додаткових коштів на ремонт кінотеатру, яких постійно не вистачало. Нагадаємо, що загальна сума реставрації приміщення становить 40 мільйонів гривень.

Отож святкування річниці дня народження супроводжувалося виступами Глиницьких музикантів, творчість яких за життя дуже любив Іван Миколайчук. Артисти виконували композиції з авторського фільму режисера під назвою «Білий птах з чорною ознакою». Всередині кіно-мистецького центру облаштували виставку стоп-кадрів із найзнаковіших картин Миколайчука, а у залі провели показ фільму, до якого долучилося чимало сучасних українських зірок кіно та шоу-бізнесу.

Ця подія стала першою, яку організували у стінах кінотеатру, тож вона стала сигналом до близького відкриття дверей для всього загалу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.