Вівторок, 19 Березня, 2024

Мільйони на ремонти доріг у Чернівцях. Коли чекати результатів?

Раніше мер Чернівців Олексій Каспрук повідомляв, що цьогоріч на ремонти доріг у місті не буде можливості використовувати великі кошти, як того потребує документація. Хоча у планах очільника – ремонт 80 вулиць. Тим не менш, за його словами, у 2020 році змогли виділити всього 76 мільйонів гривень, що менше минулорічної суми. Які вулиці на такі кошти планують відремонтувати і коли чекати хоча б якісь результати роботи, читайте далі у матеріалі chernivtsi-future.

Мер пояснив, чому сума видатків невелика. Звичайно, вся справа у боротьбі з епідемією коронавіруса, яка витягує з міського бюджету всі резервні кошти. Так, якщо у 2019 році ще додавали гроші із залишків, то зараз всі вони закумульовані на боротьбу з COVID-19. А оскільки передбачають тривалий вихід з карантину, то дозволити собі великі видатки на дороги у міській раді не можуть.

Навіть 76 млн. гривень виділили зі сподіванням, що якась частина повернеться у бюджет завдяки орендній платі, комунальним послугам, податкам й іншим доходам. Якщо ж не вийде повернути витрачену суму, наступного року на підлатання і продовження ремонтів не буде грошей взагалі.

Власне, як же планують розподілити 76 мільйонів і на які саме вулиці? Зокрема, 15,5 мільйонів гривень спрямували на ремонт вулиці Руської (передбачуване завершення – у червні). Ще 14 мільйонів гривень відклали на ремонт проспекту Незалежності. Вулиця Кармелюка отримає 28 мільйонів гривень з міського бюджету та 14 мільйонів – із обласної минулорічної субвенції.

На ремонт декількох проблемних ділянок вулиці Хотинської передбачено 8 млн. гривень (при томе, що за документацією необхідно 211 мільйонів). Така ж ситуація з вулицею Рівненська: виділили 2 млн., а потрібно 40 млн. гривень. На вулицю Бетховена залишилося 3,5 мільйони гривень.

Інших вулиць у планах міської ради немає, оскільки коштів на їхній ремонт все одно не вистачає.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.