П’ятниця, 29 Березня, 2024

Модернізація Чернівців: що міська влада планує невдовзі оновити у місті

Мер Чернівців Олексій Каспрук анонсував план заходів, за якими буде модернізовувати деякі об’єкти міста і його загальний зовнішній вигляд. На це міська рада вже виділила кошти з бюджету. Голова запевняє, що незабаром закінчать реконструкцію багатостраждального кінотеатру імені Миколайчука, а також замінять вечірнє освітлення на вулицях. Скільки коштів піде на реалізацію задумів і коли чекати результатів, читайте у матеріалі на chernivtsi-future.

Колишній кінотеатр на вулиці Головній, 140 перебудовують вже досить давно. Спочатку не вистачало коштів на повну реставрацію, потім роботи зупинилися через епідемію коронавірусу, гроші з міського бюджету, відкладені для підрядників, пішли на боротьбу з COVID-19, і так все заморозилося. Однак Олексій Каспрук якимось чином знайшов потрібну суму для завершення перебудови, а саме 900 тисяч гривень, і передав їх Василині Маковійчук, першій заступниці директора Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міськради, яка відповідає за об’єкт.

Нагадаємо, що колишній підрядник виконав будівельні роботи у борг майже на один мільйон гривень і працювати без грошей надалі не міг. Ще місяць тому Олексій Каспрук бідкався, що весь бюджетний резерв кинули на боротьбу з коронавірусом, тому новому кіномистецькому центру нічого не залишається, як чекати і простоювати. З тих робіт, які ще потрібно виконати, залишилося встановити емблему на фасаді будівлі, обладнати захисні козирки та встановити металоконструкції. Мер обіцяє, що більшість робіт або всі роботи виконають до дня народження Івана Миколайчука (15 червня).

Окрім цього, з міського бюджету виділили майже 700 тис. гривень на заміну та ремонт вуличного освітлення, а саме 265 світильників і 30 пультів включення зовнішнього освітлення. Також передбачено замінити галогенні та натрієві лампи на сучасні світлодіодні світильники та повітряні ліній електромереж на самонесучий ізольований провід. Термін виконання – до 1 листопада 2020 року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.