П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Чернівцях можливий надзвичайний стан: готуймо документи про проживання

20 березня мер Чернівців Олексій Каспрук звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням оголосити на території Буковини режим надзвичайного стану. Він занепокоєний безвідповідальністю містян до карантину та переконаний, що обмежуючі заходи, необхідні при НС, допоможуть більш ефективніше сприяти зупиненню епідемії. Повідомляє далі chernivtsi-future.

Олексій Каспрук покладає великі надії на свідоме узгодження його прохання керівництвом країни, тому вже починає попереджати чернівчан, що їх очікує у випадку надзвичайного стану. Найперше, що просить зробити мер, це оформити документи про фактичне проживання гостей міста. Оскільки при введенні НС не можна буде знаходитися на вулиці без документів, які підтверджують особу, то чернівчани мусять мати при собі паспорт (водійське посвідчення, пенсійне, військовий квиток), а також документ про реєстрацію зі штампом. Це ж саме стосується незареєстрованих у місті громадян.

Поки що мер не пояснив, куди потрібно звертатися для оформлення відповідного документу. Проте обіцяв, що перші роз’яснювальні заходи для населення проведуть вже сьогодні, 23 березня. Заявки на отримання довідок будуть приймати дистанційно, та забрати їх можна буде лише особисто. Тож поки не введено надзвичайний стан офіційно, Олексій Каспрук просить починати оформляти документ вже зараз.

Швидше за все, ця умова спричинить ажіотаж серед населення. Чернівчани починають змальовувати негативні наслідки: великі скупчення людей на місцях отримання довідок, що в умовах карантину не дозволяється. Тому наразі містяни сприймають новину неоднозначно, більшість незадоволені некомпетентним рішенням влади. Тим не менш, надзвичайний  стан на Буковині та в Україні загалом вже не є простою забаганкою, а вимушеною дією.

Наголосимо, зареєстрували більше сімдесяти випадків захворювання серед українців.    

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.