Четвер, 18 Квітня, 2024

Створення туристичної інфраструктури на території Резиденції митрополитів Буковини і Далмації у Чернівцях

11 червня у Червоній залі ЧНУ завідувачка кафедри архітектури і збереження об’єктів ЮНЕСКО професорка Ірина Коротун презентувала представникам наглядової ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича архітектурну частину проекту облаштування туристичної інфраструктури на території господарського двору Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Деталі на chernivtsi-future.

На початку зустрічі ректор Роман Петришин повідомив, що наразі у зв’язку  із пандемією, Міністерство освіти і науки України не виділяє кошти на подібні проекти, тому всі фінансові витрати тепер лягають на плечі університету. Тому керівництво закладу покладається на допомогу членів нещодавно утвореної наглядової ради, куди ввійшли чернівецькі бізнесмени та політики.

За словами Ірини Коротун, реконструкція господарського двору повинна враховувати побажання і потреби чернівчан та гостей міста. Окрім того, оскільки територія Резиденції митрополитів Буковини та Далмації є спадщиною ЮНЕСКО, тут має бути утворена відповідна туристична інфраструктура, якої наразі, на жаль, немає.

Отож на зустрічі присутні могли подивитися презентацію Ірини Коротун стосовно ідейного втілення проекту реконструкції, ознайомитися з графічною розробкою майбутнього двору, обговорити можливі варіанти облаштування тощо. Загалом під реконструкцію підпадає будівля розміром 40х9 м, яку планують розділити на кілька частин та облаштувати там місця для відпочинку туристів і чернівчан, магазин із сувенірною продукцією, невелике кафе тощо. Поки остаточного рішення про те, що саме створять на місці напівзруйнованої будівні, не прийняли.

Опісля виступу Ірини Коротун присутні могли поспілкуватися, задати питання керівництву університету та безпосередньо авторці проекту. Всі члени наглядової ради висловили свою повну підтримку задуму та обіцяли в повній мірі сприяти його втіленню. Незабаром відбудеться ширша зустріч з цього питання, де будуть присутні представники багатьох дотичних структур та установ. Тоді ж вирішуватимуться питання стосовно отримання всього пакету дозвільної документації на реконструкцію та безпосередній початок роботи. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.