Субота, 27 Липня, 2024

Чернівчани зможуть зробити місто кращим завдяки своїм проектам

До 30 червня 2019 року чернівчани з активною громадською позицією, бажанням робити місто кращим, можуть подати свої проекти для участі у конкурсі «Бюджет ініціатив чернівчан». Ідеї, які переможуть на голосуванні запровадять у 2020 році за бюджетні кошти Чернівців. На сьогодні вже зареєстрували 11 проектів. Як  проінформувала chernivtsi-future Чернівецька міська рада, розробки повинні покращувати та удосконалювати місто: комфорт проживання, естетику, культуру, сприяти інноваціям.

Цього року конкурс «Бюджет ініціатив чернівчан» істотно змінився, а саме збільшились граничні суми для фінансування великих та малих проектів. Відтепер проекти розподіляються на такі категорії: малий проект від бюджетних організацій (бюджет до 699 999 грн.), малий проект від громадськості (бюджет до 699 999 грн.), великий проект від бюджетних організацій (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн)  та великий проект від громадськості (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн) .

На реалізацію задумів у 2020 році міський бюджет заклав 16 мільйонів гривень: 40% – на великі та 60%  – на малі. Також відтепер не потрібно збирати підписи (25 та 50 мешканців) для подачі проектів. Однак, усі ідеї повинні співпадати з  цілями Інтегрованої концепції розвитку Чернівців до 2030 року.

У цьому році віддати перевагу певному проекту зможуть чернівчани від 14 років. А також проголосувати можливо лише за 4 розробки.

Нюанси подачі проектів:

  • Автором може бути громадянин України, віком від 14-ти років.  
  • Кожен учасник може представити одну ідею.  
  • Проекти можна надіслати з 15 травня до 30 червня через всеукраїнську платформу  «Громадський бюджет» . У паперовому варінті ініціативи приймаються у Центрі надання адміністративних послуг ( вулиця Героїв Майдану, 7) та у філії у Садгорі ( вулиця І. Підкови, 2).

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.