Субота, 27 Квітня, 2024

Коли у Чернівцях з’явиться електронний квиток?

Про впровадження електронного квитка у міському електротранспорті у Чернівцях не говорив вже тільки лінивий, але до впровадження цього нововведення ми щось ніяк не дійдемо, пише Сhernivtsi-future. Над впровадженням такої інновації почали працювати ще за часів мера Олексія Каспрука і наразі продовжується робота у цьому напрямку.

Вже у інших містах Західної України – Тернополі, Львові, Мукачево давно ввели таку послугу. А у Чернівцях е-квиток може з’явитися вже за місяць.

Наше місто отримало 120 мобільних валідаторів та 5 тисяч платіжних карток. Також маємо вже програмне забезпечення для впровадження електронного квитка. Тож  може вже у  лютому  валідатори встановлять  у Чернівецьких тролейбусах.

Також днями до Чернівців прибудуть спеціалісти, які навчатимуть чернівецьких працівників  муніципального центру працювати з даною системою. Про це повідомив заступник міського голови Володимир Середюк  у програмі «Тема дня» на телеканалі «UA: Буковина».Також стало відомо, що е-квиток випускатимуть на основі карток «Ощадбанку». Ті, хто має вже картку банку зможуть її обміняти та електронний квиток і отримати е-квиток безоплатно. В першу чергу завдання міської влади – організувати видачу е-карток пільговим верствам населення.

– Зараз ми опрацьовуємо механізм, за яким будемо забезпечувати пільгові категорії чернівчан транспортною карткою, – каже Володимир Середюк.

Нагадаємо, що за законом термін впровадження електронного квитка у кожному українському місті залежить від органу місцевого самоврядування. Тож скільки ще чернівчани чекатимуть і чи готові місцеві очільники відмовитися від готівки у громадському транспорті побачимо вже згодом.

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.