Четвер, 18 Квітня, 2024

Неякісні дорожні відновлювальні роботи у центрі Чернівців

У центральній частині міста Чернівці бруківка, якою вкрита вся дорога, встановлена неякісно. Це сталося в результаті робіт газовиків, тобто їхніх аварійних розкопок. Через непрофесійне завершення – вкладання бруківки, яку наразі розмивають дощі разом із піском – дороги вздовж Центральної площі виглядають ніби після жахливої негоди. Або ж ніби їх не ремонтували кілька десятиліть. Деталі дізнайтеся у матеріалі на chernivtsi-future.

Характер «халатного» ставлення до проблеми

Згідно деталей справи, АТ «Чернівцігаз», які часто здійснюють розкопки покриття для вирішення проблем із газопостачанням, зобов’язані після закінчення роботи відновити покриття, причому зробити це якісно. Проте дивлячись на стан доріг у центрі Чернівців, таку характеристику їм дати неможливо. Утворилися чималі пробоїни у покритті, розмився пісок між бруківкою, сама вона просідає і дає початок ямам тощо. Купи невикористаної бруківки скинуті без нагляду прямо на тротуарах.    

Як завжди, винних у такій ситуації знайти важко, кожен департамент або комунальна установа перекидає звинувачення у сторону інших. Зокрема, начальниця управління зовнішніх комунікацій АТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк стверджує, що за їхньою інформацією, приямки, які просіли, з’явилися у місцях, де працював «Чернівціводоканал», адже вони теж виконують подібні ремонтні роботи. А на рахунку «Чернівцігазу» і так багато об’єктів, де потрібно швидко та оперативно здійснити перевірку чи ремонт труб, зокрема, на вул. Університетській, Поштовій, П. Чайковського, вул. І. Франка, 28 Червня, вул. С. Бандери, Руській, площі Філармонії та Центральній.

бруківка

Винних, як завжди, немає

Звернувшись до керівних установ Чернівців, ми планували з’ясувати, який орган контролює якість вкладання бруківки. Виявляється, щоб провести весь спектр відновлювальних робіт на дорозі, необхідний дозвіл від управління контролю за благоустроєм міста Чернівецької міської ради. Там наголошують, що вони контролюють лише відновлення розкопки, а їхню якість – МіськШЕП.

Відповідно у МіськШЕПі повідомили, що вони є підрядною організацією і ніяких робіт не контролюють, договорів з АТ «Чернівцігаз» не мають, а всі контролюючі функції належать Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької обласної державної адміністрації. Принаймні, якщо вірити словам директора установи Едуарда Дущака.

Нарешті там заступник директора Департаменту ЖКГ Олег Пилип’як зазначив, що вони мають право технічно оглядати ділянки виконаних робіт лише в тих об’єктах, куди самі безпосередньо направляли фахівців, тобто у місця, де Департамент є замовником. Тобто дороги вдовж Центральної площі та стан – це не їхній об’єкт. Шукати винних варто у підрядній організації, яку обрав для цієї справи «Чернівцігаз».

Власне, якщо так подумати, жоден «контролюючий» орган нашого міста не бажає брати на себе відповідальність на невідповідний стан доріг в історичній частині Чернівців. Тоді як визнавши свій недогляд і об’єднавши зусилля, за максимально короткі терміни можна виправити проблему і привести дороги у хороший експлуатаційний стан.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.