Четвер, 25 Квітня, 2024

Бути чи не бути: приміські перевезення у Чернівцях під питанням

Керівництво Чернівців кожного дня вводить у дію свої нові накази і рекомендації стосовно життя міста під час карантину і надзвичайної ситуації. Мер Олексій Каспрук і голова Чернівецької обласної державної адміністрації домовляються про оптимальне врегулювання діяльності всіх необхідних сфер. Мова йде про міжміські перевезення, роботу приватних підприємств і малого бізнесу, надання допомоги лікарням, розміщення хворих на коронавірус, зміну роботи деяких закладів і пунктів тощо. Детальніше читайте на chernivtsi-future.

З актуальних новин наступне: Олексій Каспрук намагається налагодити рух автобусів у межах області. Нагадаємо, нещодавно міжміські, міжобласні та приміські перевезення пасажирів було скасовано. Транспорт може вільно пересуватися лише у межах Чернівців. Зрозуміло, що ситуацію необхідно виправляти, оскільки така заборона перешкоджає роботі багатьох об’єктів, які забезпечують спокійне безпечне життя населення поза Чернівцями.

Наприклад, багатьом працівникам доводиться добиратися на роботу у Чернівці з інших міст і сіл кожного дня. До переліку професій входять медичні працівники (їхня загальна кількість складає близько тисячі), пожежники, комунальники, поліцейські, рятувальники тощо. Цей список немаленький, як і кількість людей, що тепер мусять або сидіти дома без можливості заробляти гроші, або витрачати великі кошти, щоб самостійно дістатися міста на власних автівках чи автостопом.

Олексій Каспрук звернувся до Сергія Осачука, голови Чернівецької ОДА, з проханням переглянути наказ про обмеження перевезень. Мер Чернівців подав ідею застосувати «калинівські» маршрутки. Оскільки зараз звільнилося досить багато цих машин, які не задіяні у роботі, їх можна також поставити у маршрут і перевозити меншу кількість людей одним транспортом.

Загалом наразі переглядаються різні варіанти виходу зі становища. Очікуйте більш актуальної інформації з цього приводу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.