П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чистоту у чернівецьких тролейбусах буде підтримувати парова машина

Чернівецьке тролейбусне управління планує за власні кошти закупити спеціальне обладнання для обробки салонів тролейбусів, а саме – парову машину, призначену для покращеного очищення громадського транспорту. За словами виконуючого обов’язки начальника ЧТУ Михайла Олексюка, хоч обладнання і дороговартісне, проте результат того вартий, адже окрім якісного прибирання таким чином можна зекономити на хімічних очисних засобах і дезінфекції. Більш детально читайте у матеріалі на chernivtsi-future.

Виробником обладнання є приватна львівська фірма, тож для закупівлі парових машин тролейбусне управління уклало договір про придбання. Одна така установка коштує 33 тисячі гривень. Плюс у планах Михайла Олексюка купити також спеціальні всмоктувачі з насадкою для чистки полотняних крісел, які вартують 16 тисяч гривень. Всього у ЧТУ за власні кошти є можливість придбати всього 2 таких комплекти, проте навіть з цим можна значно поліпшити внутрішнє прибирання тролейбусів.

Щодо процесу роботи парової машини, то вона працює від мережі у 220 вольт. Є спеціальний бачок, у який всього лише потрібно залити воду, з якої конденсується пар. Він і очищує бруд, клей, мазут тощо. Така технологія зводить до мінімуму користування хімічними засобами, тож вона абсолютно безпечна для людей. Не потрібно буде витрачати час на закупівлю засобів і розподіл хімії між тролейбусами.

Найкраще таким способом очищати скло, боковини, гумові ущільнювачі. Для сидінь якраз і призначені всмоктувачі, які чудово збивають пилюку, дрібне сміття. Власне, завдяки цим пристроям миття салону та дезінфекція стане якіснішою. Звичайно, каже пан Михайло, на це теж потрібен час, адже на ретельне прибирання одного тролейбусу йде приблизно 2 години, а у Чернівцях таких машин – 90. Відомо, що тролейбуси будуть чистити і мити таким способом двічі на місяць, під час проходження ТО-1.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.