П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Картка чернівчанина відбере пільги для безкоштовного проїзду у громадському транспорті

«Картка чернівчанина», яку з 1 жовтня планують ввести в обіг для пересування громадським транспортом, досі викликає чимало питань і суперечок стосовно своєї користі. Нове питання, що виникло наразі, це які пільги надаватиме наявність цього засобу, для яких категорій громадян Чернівців вони діятимуть та як їх отримати. Детально на chernivtsi-future.

Загалом відомо, що безкоштовно пільговики зможуть їхати транспортом лише показавши кондуктору «Картку чернівчанина». Тобто від неї нікуди не подінешся. Детально про майбутні нововведення і зміни розповів Володимир Середюк, заступник чернівецького міського голови Олексія Каспрука. За його словами, ця картка буде видаватися громадянину Чернівців поіменно, за місцем проживання і на конкретну пільгу, яку людина має. Також громадяни, які не мають чернівецької прописки, проживають в інших обласних територіальних громадах теж зможуть отримати і користуватися карткою, якщо вони працюють у Чернівцях. Оскільки у даному випадку мова йде про платників податків, які поповнюють бюджет міста.

Діти, які не проживають у місті, але навчаються у місцевих школах, відповідають цьому ж критерію – якщо їхні батьки працюють у Чернівцях, вони можуть отримати «Картку чернівчанина». Таким категоріям громадян необхідно буде у пункті оформлення картки пред’явити довідку з місця роботи, яка підтвердить інформацію щодо працевлаштування.

Відповідно, усім громадянам Чернівців, які планують користуватися послугами пільгового проїзду, буде запропоновано придбати «Карту чернівчанина» і поповнювати на таку кількість поїздок, яку забажає власник. Наразі підготовкою до видачі карток займається  Департамент соціального захисту Чернівецької обласної державної адміністрації. Вони ж відповідальні за встановлення у тролейбусах валідаторів для безготівкової оплати, які планують ввести до 1 березня поточного року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.