П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Проїзд у чернівецьких тролейбусах подорожчає

У Чернівецькій міській раді нарешті проголосували з приводу зміни тарифів на проїзд у тролейбусах Чернівців. Депутати прийняли схвальне рішення і підвищили плату за одну поїздку з трьох до п’яти гривень. Далі на  chernivtsi-future.

Нагадаємо, що Чернівецьке тролейбусне управління вже давно висуває членам виконавчого комітету міської ради прохання збільшити вартість проїзду. У ЧТУ аргументували таку ініціативу високою собівартістю однієї поїздки з людини, яка становить 6 гривень 40 копійок. Тобто навіть у разі п’ятигривневої вартості тролейбусне управління у місті залишиться працювати собі у збиток і буде змушене просити додаткові кошти з міського бюджету. Тим не менше, сума позики хоча б буде меншою.

Депутати міської ради довгий час переносили прийняття рішення на наступні засідання, оскільки не могли набрати необхідну кількість ствердних голосів. І ось на черговому засідання урядовці нарешті проголосували за підвищення вартості проїзду. Таким чином, з 1 березня 2020 року одна поїздка у тролейбусі коштуватиме 5 гривень.  У разі безготівкової оплати – 4 гривні. Студентський квиток вартуватиме 3 гривні, а шкільний – 1 гривню. У нічний період  – 10 гривень (підвищили на 2 гривні). Вартість місячного проїзного квитка в міському електричному транспорті становитиме 240 гривень.

Як ми повідомили раніше, департамент житлово-комунального господарства Чернівців та фінансове управління міської ради будуть компенсовувати тролейбусному управлінню різницю між встановленим тарифом та економічно обґрунтованим (6,40).

Загалом не зрозуміло, наскільки схвально ставляться до нововведення чернівчани. Вони незадоволені станом транспорту, постійними поломками, поганим зовнішнім виглядом, старістю машин тощо. Тому просять міську раду спочатку вирішити ці питання, а вже потім збільшувати проїзд, що буде обґрунтовано із суто людської точки зору. У всякому разі, тепер у чернівчан немає вибору, вартість підняли офіційно та безапеляційно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.