Субота, 20 Квітня, 2024

Чернівці потребують ремонту доріг, а грошей у бюджеті міста немає

Проблема з дорогами у Чернівцях існує давно, і, на жаль, ремонтні роботи, які нібито запроваджують останнім часом, не змінюють ситуацію на краще. Те ж саме стосується аварійно небезпечних будинків і приміщень, які просто обсипаються від давності та руйнації. Керівництво міста приймає рішення щодо виділення коштів на ремонти, але сучасна епідеміологічна ситуації і карантин сповільнюють всі роботи. До того ж, бюджет області й Чернівців через боротьбу з пандемією відчутно збідніли. Деталі далі на chernivtsi-future.

У міській раді кажуть, що планували відремонтувати багато доріг, однак тепер через  COVID-19 бюджет міста не може собі такого дозволити. Планувалося цьогоріч у Чернівцях відремонтувати 80 доріг і 20 міжбудинкових проїздів. Наразі ця цифра залишається актуальною, проте точних дат ніхто не називає. Інформацію оприлюднив 29 квітня під час свого прямого включення на Фейсбук міський голова Олексій Каспрук.

Він зазначив, що зазвичай більша частина коштів, які виділяють на ремонт доріг, – це залишки грошей із минулого року. Надходження податків за грудень, невикористані кошти та зекономлені. Цього року ці залишки невеликі, і вони спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Також мер повідомив про те, що звернувся до Уряду з проханням виділити гроші на ремонт вулиці Хотинської, яка накладається на міжнародну трасу М-19. Вартість капітального ремонту цієї вулиці становить 211 мільйонів гривень. Місто таких коштів і при хорошому житті не змогло би закумулювати, а в умовах падіння доходів міського бюджету та пандемії Чернівці зазначену суму не витягнуть. Тому одна надія на Уряд, який не забуде про місто під час розподілу коштів держбюджету.

Зокрема нині очікують на аукціон із тендеру на вулицю Кармелюка. Цю роботу мали виконати торік, однак, за словами міського голови, підрядники почали скаржитися одне на одного в антимонопольний комітет, тому ці тендери скасували. До речі, грошей на ремонт цієї вулиці станом на сьогодні теж немає.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.