П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Реставрацію кінотеатру ім. Миколайчука у Чернівцях заморозили

Через відсутність фінансування реконструкцію колишнього кінотеатру імені Миколайчука у Чернівцях заморозили на невизначений період. Оскільки більша частина коштів з обласного бюджету пішла на боротьбу з розповсюдженням COVID-19, то на ремонтні роботи нічого не залишилося. В Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради розводять руками і кажуть, що якщо об’єкт стільки часу вже простояв закритим, нічого не залишається у даній ситуації, як припинити реконструкцію ще на якийсь період. Повідомляє про подію chernivtsi-future.

Ремонтними роботами завідує Василина Маковійчук, перша заступниця директора Департаменту. За її словами, щоб закінчити відбудову майбутнього кіно мистецького центру, яким мав стати об’єкт, потрібно ще близько одного мільйона гривень. Все фінансування раніше надходило із залишкового фонду обласного бюджету, але після перерозподілу грошей немає звідки взяти, оскільки багато витратили на облаштування лікарень, закупівлю захисних засобів і обладнання тощо. Більше того, у тому стані, в якому залишили центр зараз, він уже заборгував понад 1 мільйон гривень підряднику, який займався реконструкцією. Як вийти з боргів і де знайти потрібні кошти, не знає ніхто.

Загалом залишилося не так багато заключних штрихів. Як стверджує пані Василина, залишилося встановити емблему на фасаді будівлі, обладнати захисні козирки та встановити металоконструкції. На початку року планували відкрити новий центр ще наприкінці весни, зробивши його комунальною установою з класними менеджерами, гуртками, сучасною технічною складовою і функціональними послугами для всіх містян.

Оскільки у Чернівцях заморозили всі будівельні роботи, то завершення реконструкції все одно би відклалося на невизначений термін, проте питання з фінансуванням залишається. У Департаменті шукають додаткові 924 тисячі гривень, хоча об’єктивно розуміють, що зараз із держави їх ніхто не виділить. Підрядники не зможуть працювати без фінансування, тому існує велика ймовірність втрати кваліфікованих фахівців на будівельній роботі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.