Середа, 24 Квітня, 2024

До Чернівців привезуть п’ять вживаних тролейбусів із Швейцарії

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук розповів, що тролейбуси найближчим часом будуть доставлені до Чернівці, повідомляє shpalta.media, інформує сайт chernivtsi-future.

Чернівці придбали 10 вживаних тролейбусів з Швейцарії. 5 із них приїдуть до Чернівців вже на днях. Про це під час своєї прес-конференції, 6 травня 2019 року повідомив Олексій Каспрук.

Мер поділився, що Чернівцям обіцяли, доставити тролейбуси орієнтовно 10 чи 11 травня.

Як розповів Каспрук, щвейцарські тролейбуси протягом керівництва Василя Продана придбали за частково завищеною ціною.

Олексій Каспрук зазначив, що договір про доставку цих тролейбусів вже підписаний, а це означає, що взяті певні зобов’язання, тому щось змінити зараз немає змоги. І просто так відмінити придбання теж неможливо, бо є передбачені штрафні санкції.  Треба буде спочатку довести, що це незаконне придбання, а вже тоді можна буде якимось чином скасовувати підписані договори.

Також Каспрук розповів, що поки не знає точної дати відновлення повноцінного руху автомобілів проспектом Незалежності.

Міський голова розповів, що станом на сьогодні відновлювати рух небезпечно, адже багато робіт на проспекті ще не завершено, а на деяких ділянках дороги роботи фактично призупинені. Не всі підрядники на місці. Тому найближчими днями мер спробує з ними зустрітися. Олексій Каспрук хоче дізнатися від них, чи планують вони й надалі продовжувати ремонтні роботи.

Нагадаємо, що нещодавно Чернівці купили для міста вживані тролейбуси із Швейцарії вартістю 1,6 мільйона гривень, які Луцька міська рада не захотіла закупити по мільйону.

У березні минулого року чернівецька міська рада також придбала кілька таких тролейбусів. Тендер на закупівлю 6 вживаних тролейбусів був оголошений на суму 6,6 мільйона гривень. Але фірма “Ф-Мережа” запропонувала придбати 6 тролейбусів загальною вартістю – 5,8 млн. грн. Таким чином ЧМР вдалося зекономити близько 800 тисяч гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.