Середа, 8 Травня, 2024

П'ять критеріїв комфортного заміського будинку

У Полтаві вторинний сегмент заміської нерухомості включає десятки об’єктів. Це будинки з котеджних селищ, сіл, сіл, приміських зон.

Викупити приватний особняк можна за мінімальні гроші. Вторинний ринок рясніє пропозиціями з мінімальною націнкою. Правда, за низькою вартістю нерідко ховається маса недоліків. З одного боку це не найочевидніші мінуси, але з іншого деталі, які знижують комфорт проживання.

Сайт DOM.RIA допоможе оцінити ситуацію на ринку і вибрати будинок, що відповідає особистим вподобанням. Великий вибір будинків пропонується не тільки від приватників. Реалізацією об’єктів нерухомості займаються приватні агентства і компанії. Робота з посередником передбачає переплату, але зручна тим, що клієнт отримує повне документальне супроводження та гарантії безпечної угоди.

Яке місце розташування можна вважати комфортним?

У пріоритеті знаходяться наступні види котеджів:

  • Поруч з лісовими масивами і озерами. Домовласник отримує доступ до зеленої зони і можливість відпочивати від міської суєти. До того ж ці будинки можна без проблем перепродати в майбутньому.
  • Поруч з транспортними магістралями. Якщо котедж знаходиться далеко від федеральної траси, це проблема. У період зимових снігопадів і осінніх дощів дістатися до особняка не так просто.
  • Поруч з діючими населеними пунктами. Це стосується головним чином активних сіл і селищ. Це відкриває домовласникові доступ до торгових точок і муніципальних установ.

Що потрібно знати про комплектації будинку?

Вторинний ринок пропонує різні варіанти особняків. Деякі з них вимагають вкладень. Це стосується наступних будинків:

  • Зношені елементи інженерної системи. Заміна газопроводу, водопроводу та електрики обійдеться в кругленьку суму.
  • Прогнилий фасад і несучі конструкції. Дерев’яні котеджі можуть бути повністю поглинені цвіллю. Проживати в такому будинку небезпечно.
  • Продірявився дах і затоплений цоколь. Варто оцінити, в якій ситуації знаходиться котедж під час весняного паводку. Не можна виключати, що підвал будинку наполовину затоплюється. Це гарантує проблеми з комахами і грибком.

Що мається на увазі під індивідуальними зручностями?

Комфортним можна назвати особняк, який не залежить ні від яких зовнішніх факторів. Як приклад можна взяти сусідів. Деякі будинки буквально стоять один на одному, а тому нічим не відрізняються від міських квартир. Сусіди знову ж можуть поскаржитися на домовласника через підвищений шум.

Краще спочатку придбати котедж на відшибі і поруч з високим і щільним парканом з цегли або профнастилу. Незайвою буде наявність окремої дороги, якою не буде користуватися ніхто інший.

Ще одна деталь стосується прибудинкового облаштування. Можна купити котедж в три поверхи з практично відсутнім прибудинковим простором. Це означає, що поряд не розбити парковку, терасу, що не облаштувати штучне водоймище.

Чому інженерна система оцінюється в першу чергу?

Якщо вибирається будинок для постійного проживання, інженерна складова стає ключовим критерієм. Якщо в будинку немає водопроводу, каналізації і газу, розраховувати на комфорт не доводиться.

Новобудови в основному представлені каркасними будівлями, які повністю працюють на електриці. Це означає, що в зимовий період, коли доведеться витрачати кіловати на опалення будинку, домовласник ризикує опинитися в борговій ямі через величезні комунальні платежі.

Вибір на користь будинку з газом є пріоритетним. Попередньо варто замовити будівельно-технічну експертизу. Потрібно зрозуміти, наскільки функціональна газопровідна сітка і чи не потребує вона комплексної модернізації. Як проведення, так і заміна труб потребують величезного бюджету.

Додаткові споруди як бонус

Можна придбати будинок, прибудинкова територія якого є звичайний пустир. В іншій ситуації можна трохи переплатити і отримати котедж з комфортним ландшафтним оформленням.

Рентабельність і доцільність кожного об’єкта потрібно оцінювати. Баня може бути побудована з помилками і бути непридатною для експлуатації. Це ж стосується і штучних водойм. За ставками, невеликими басейнами потрібен постійний догляд, інакше вони просто зацвітуть і стануть джерелом неприємного запаху на території.

Однією з частих помилок покупців стає вибір на користь будинків поруч з річками. Узбережжя може або затоплюватись в весняний період, або просто поступово руйнуватися. Це призведе до критичної усадки фундаментних опор, через які будинок доведеться повністю реконструювати.

На сайті DOM.RIA користувач зможе знайти не тільки продавців. Тут працюють ріелтори. Робота з професіоналами зручна тим, що вони підкажуть, який котедж вибрати, щоб затишно жити в ньому як влітку, так і взимку.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.