Вівторок, 19 Березня, 2024

Реконструкція кінотеатру ім. Миколайчука близиться до завершення

Кінотеатр ім. Миколайчука у Чернівцях за адресою вул. Головна, 140 зовсім скоро буде реконструйований, і новий кіномистецький центр відкриє свої двері для містян і гостей Чернівців. Далі на chernivtsi-future.

За словами Василини Маковійчук, першої заступниці директора Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради, будівельні відновлювальні роботи завершать приблизно через місяць. Такі прогнози і терміни виголосив підрядник, який займається відновленням об’єкту. У понеділок, 3 лютого, керівник робіт заявив, що їм залишилося провести зовнішню реконструкцію, довести до ладу захисні козирки, а також попрацювати і все обговорити з архітектором, який має дати зелене світло до повного закінчення. 

Що ж до призначення обновленого кінотеатру, то поки немає чіткого визначення, які послуги надаватимуть у колишньому кінотеатрі ім. Миколайчука. Тим більше невідома нова назва споруди. Проте Юлія Сафтенко, начальниця міського управління культури, впевнена, що будівля не буде мати статусу комунального підприємства чи знову стати суто кінотеатром. Вона говорить, що зараз у місті й так велика конкуренція у плані перегляду фільмів на великих екранах. У Чернівцях є «Ефект», «Кінотеатр ім. Ольги Кобилянською», «RED» і «Чернівці». Всі вони працюють собі на прибуток, і поява ще одного, загалом непотрібного, кінотеатру, не принесе користі ні йому, ні іншим спеціалізованим об’єктам.

З іншого боку, всі знають про популярність і потрібність місту медіа-центру «Belle Vue», де часто відбуваються різноманітні презентації, тренінги, майстер-класи, збори за інтересами тощо. Тобто це місце, де молодь (в основному) має змогу культурно та інтелектуально збагатитися і відпочити. Отож у Юлії Сафтенко саме такі плани на вищезгадану відбудову. Кіномистецький центр тому і носить поки таку робочу назву, оскільки буде місцем з класними гуртками, професійними менеджерами, сучасною, функціональною і доступною платформою для саморозвитку.    

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.