Середа, 24 Квітня, 2024

Що буде на місці колишнього кінотеатру «Україна». Усіх чернівчан запрошують до обговорення

Приміщення колишнього кінотеатру «Україна» у Чернівцях планують передати в оренду одній з релігійних громад, повідомляє Шпальта, інформує сайт chernivtsi-future.

У Чернівцях триває публічна дискусія щодо шляхів розвитку будівлі колишнього кінотеатру «Україна», що знаходиться на вулиці О. Кобилянської, 51.

Усіх жителів міста запрошують на обговорення, яке відбудеться у понеділок, 22 квітня у приміщенні кінотеатру. Початок обговорення о 12:00. Організовує подію управління культури міської ради.

На сторінці у фейсбук управління культури повідомило, які є ідеї використання цього приміщення. Так, простір може містити у собі:

  • Концертний зал. У Чернівцях майже всі концерти відбуваються у театрі, що суперечить правильному сприйняттю музичного мистецтва. У колишньому кінотеатрі є великий зал, який може бути майданчиком для концертів.
  • Виставковий арт-центр, центр сучасного мистецтва та арт-резиденція митців. Митці різних жанрів приїжджають до Чернівців – писати та творити. Місто надає їм натхнення, місця для роботи, показу робіт, для тимчасового проживання – загалом, простір для творчості. І це все у приміщенні кінотеатру «Україна».
  • Альтернативний театр. У Чернівцях немає камерних сцен для виступів андеґраундних театрів.
  • Креативні індустрії – хенд-мейд, IT-індустрія, фотостудія, бар.
  • Сумісне функціонування культурних кластерів – HUB, коворкінг, лекторій.

Зацікавлених осіб, організації просять допомогти у створенні ініціативної групи, що в майбутньому буде працювати над розробкою концепції розвитку кінотеатру «Україна», створенням інвестиційної пропозиції та пошуком рішення для досягнення результату – створення нового культурного простору на базі колишнього кінотеатру. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.