Четвер, 2 Травня, 2024

Чернівчани прийшли до міськради, щоб захистити інтереси дітей

Чернівчани сьогодні прийшли перед сесією міської ради під стіни Ратуші, щоб висловити свою думку стосовно створення скейтпарку і місті. Активісти вимагають, щоб депутати врешті прийняли рішення щодо створення молодіжного скейтпарку на території парку «Жовтневий», інформує ІІ «АСС», повідомляє сайт chernivtsi-future.

Нагадаємо, що ще у березні 2017 року громада Чернівців підтримала петицію про створення у Чернівцях майданчику для занять скейтбордингом.

Як відомо, у місті немає спеціально облаштованих місць, які були б придатними для тренування та навчання прихильників скетбордингу. Молодь у Чернівцях використовує для трюків і тренувань площі та сквери міста. А такі розваги є не зовсім безпечними, адже так спортсмени можуть травмувати себе та оточуючих, не кажучи вже про те, що поруч можуть гуляти і зовсім маленькі діти.

Чернівчани, які голосували за цю петицію, запропонували створити такий скейтпарк у Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, на території розташування танцмайданчика, адже там зручне розташування і даний майданчик містить достатньо місця для створення спортивного парку. З такою пропозицією погодились і експерти, що працювали над формуванням концепції розвитку парку ім. Т. Шевченка.

Також була пропозиція від мешканців, які живуть у спальних районах міста, облаштувати такий же скейтпарк у парку «Жовтневий». На облаштування та встановлення обладнання навіть готові витратитися місцеві меценати. Вони готові виділити на ідею 1,5 мільйони гривень. Але депутати не проголосували на сесії за це питання і тим самим не дали поки що добро на те, що роботи з облаштування скейтпарку розпочалися.

Тож дорослі прийшли на сесію і взяли дітей, щоб показати депутатам що готові боротися за інтереси своїх чад.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.