Вівторок, 30 Квітня, 2024

Пільговий проїзд у Чернівцях: умови користування та терміни

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради затвердив умови повернення безкоштовного проїзду у громадському транспорті для пільгових категорій громадян. На вчорашньому засідання присутні узгодили механізм компенсації перевізникам коштів за перевезення пільговиків, визначили, як відбуватиметься прорахунок суми повернення, розібралися з вартістю проїзду для школярів та студентів тощо. Пільгове перевезення стане доступним для чернівчан не пізніше п’ятниці, 25 вересня. У разі швидшого підписання потрібного договору – навіть 24 вересня. Більш детально читайте у матеріалі на “chernivtsi-future.com.ua“.

У Департаменті праці та соціального захисту населення кажуть, що гроші у міському бюджеті на компенсації за безкоштовний проїзд є, адже під час розподілу коштів їх передбачили на ці потреби. Люди похилого віку зможуть безперешкодно у будь-який час їздити у тролейбусі за нульову плату, проте у міській раді наполегливо просять містян не забиватися у громадський транспорт у час пік, аби дати можливість дістатися на роботу людям, які забезпечують життєдіяльність Чернівців. Аби уникнути повного набиття сидячих місць тільки пільговиками, у міській раді не підтримали позачерговий проїзд для них.

Скористуватися пільгами зможуть також школярі та студенти. Перші платитимуть 1 гривню за проїзд, а студенти – 3 гривні при наявності студентського квитка. Отож умови такі самі, як до карантину. Окрім того, у місті побільшає рейсів для школярів та їхнього супроводу. Наприклад, їздитимуть тролейбуси на маршруті №6 та з нижньої Південно-Кільцевої з табличкою «Діти». Нагадаємо, зараз курсує один такий тролейбус від Гравітону до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У Чернівецькому комунальному центрі «Турбота» радіють поверненню пільг, оскільки до них часто звертаються соціально незахищені верстви населення зі скаргами, що 5-гривнева вартість проїзду відчутно б’є по кишені, особливо під час карантину.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.