Четвер, 18 Квітня, 2024

У Чернівцях завтра розпочнуть тестування Е-квитка

У Чернівцях 13 лютого розпочнуть тестування електронного квитка. Про це у соцмережі Фейсбук повідомив заступник мера Володимир Середюк, інформує сайт Сhernivtsi-future.

«Шановні чернівчани!З великим задоволенням та відповідальністю хочу заявити 13 лютого ми офіційно впроваджуємо електронний квиток в комунальному громадському транспорті м.Чернівці», – написав Володимир Середюк.

Як стало відомо нововведення не одразу ж запрацює у всіх міських тролейбусах, бо для того, щоб запустити систему потрібно провести тестування.

Тож впровадження електронного квитка буде відбуватися у декілька етапів, спочатку відбудеться тестування електронної системи оплати на тролейбусному маршруті № 2.  Потім, як написав Середюк, після налаштування та адаптації, вже в березні, планують впровадити електронну оплату на весь комунальний громадський транспорт Чернівців. А для цього  потрібно буде ще оголосити тендер на закупівлю стаціонарних валідаторів. 

Як повідомляють у прес-центрі Чернівецької міської ради, наше місто вже отримало 120 мобільних валідаторів, а також програмне забезпечення до них. Наразі тролейбусне управління займається адаптацією двадцяти валідаторів, щоб запустити систему поки що на другому маршруті тролейбуса. Кондуктори будуть мати електронні картки та валідатори, щоб пасажири могли оплачувати проїзд. Пасажири зможуть розрахуватись   як безконтактною банківською карткою будь-якого банку, так і готівкою.

 Після того, як протестують систему, міська влада у березні обіцяє перевести на електронну систему оплати решту міських тролейбусів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.