П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чернівцях збудують 15 км велодоріжок

Чернівецьким велосипедистам скоро буде де поганяти на своєму двоколісному транспорті, адже незабаром у Чернівцях має з’явитися 80 велостійок та 15 км велосипедних маршрутів.

В рамках співпраці із сусідньою Молдовою і в Україні і в сусідній країні одночасно впроваджують проект, який допоможе розвинути велосипедний спорт та допоможе зменшити шкідливі викиди у повітря нашого міста, інформує телеканал  «ТВА», повідомляє Сhernivtsi-future.

В рамках реалізації цього проекту у Чернівцях з 6-го по 8-ме лютого проходить Транскордонна конференція  «Через сталий транспорт до чистого довкілля».

Це один із 16-ти транскордонних проектів, які впроваджують між Україною та Молдовою в рамках Східного партнерства. Над реалізацією програми працюють понад 300 учасників.

 Проект, що стосується велодоріжок у Чернівцях та молдавському місті-партнері Єдинці, покликаний зменшити шкідливі викиди у повітря обох міст. Загальний бюджет цього проекту більш ніж 285 тисяч євро, 150 з яких було виділено саме для України.

В рамках цього проекту відбулися певні заходи, конференції, моніторинг повітря та влітку тривав велопробіг між двома містами Чернівці-Єдинці. В рамках велопробігу чернівецькі велосипедисти проїхали близько 20 кілометрів і їх зустрічала делегація у Єдинці.

– Велодоріжки, які будуть проходити через тротуари на Гравітоні, це будуть велосмуги, або зони стишеного руху, де і велосипедисти і інший транспорт можуть їхати у одному потоці. Це ділянка міста від Театральної площі до вулиці Щербанюка, – розповіла голова ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку»  Тетяна Лебухорська.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.