П’ятниця, 29 Березня, 2024

Розгляд ескізного проекту реконструкції господарського двору ЧНУ

Вчора, 15 червня, у Мармуровій залі університету відбулася презентація та обговорення питань стосовно облаштування туристичної інфраструктури на території Резиденції митрополитів Буковини та Далмації. Зустріч ініціював Центр управління об’єктом ЮНЕСКО при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на чолі з керівником, ректором Романом Петришиним і заступником керівника, проректором Тамарою Марусик. Деталі на chernivtsi-future.

До зустрічі доєдналося чимало гостей, серед яких члени наукової ради Центру управління об’єктом ЮНЕСКО, представники міських та обласних адміністративних структур, громадських рад й організацій, а також члени наглядової ради університету. Усім присутнім було представлено ескізний проект «Реконструкції господарського двору, будівель та допоміжних приміщень зі зміною функцій під магазин, кафе-їдальню, громадську вбиральню та благоустрій територій».

Перед початком презентації Роман Петришин наголосив, що Резиденція Митрополитів Буковини та Далмації є надбанням не лише міста і області, а всієї України та навіть більше. Наступного року буде 10-та річниця, відколи Резиденція входить до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тоді ж перед керівництвом університету поклали вирішення відповідних завдання, серед яких – облаштування туристичної інфраструктури.

Що характерно, над ескізним проектом реконструкції працювали студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича на чолі з завідувачкою кафедри архітектури та збереження об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО проф. Іриною Коротун. Тож технічно задум відповідає сучасним вимогам і підлаштованим до молодіжних потреб.

Вперше ескізний проект було представлено на ректораті наприкінці травня. Після його узгодження ректор ЧНУ опублікував документ на особистій сторінці у соціальній мережі Фейсбук задля масового обговорення. Таким чином, після відстеження і моніторингу всіх побажань і зауважень громадськості, у проект внесли відповідні правки і подали на розгляд відповідальним за реконструкцію структурам.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.