Четвер, 25 Квітня, 2024

Чи бути підземним переходам у Чернівцях

На сесії Чернівецької міської ради були внесені зміни до програми “Сучасне місто”.  За таке рішення проголосувало 26 депутатів. Зокрема, щодо будівництва у 2019 році підземних переходів біля центрального автовокзалу. На реалізацію цього проекту планують виділити 500 000 гривень, повідомляє АСС, інформує сайт Сhernivtsi-future.com.ua

Проте, таке рішення депутатів дуже обурло громадських активістів міста. Які ще раніше активісти заявили, що будівництво таких переходів  поблизу центрального автовокзалу не відповідає діючим державним будівельним нармам.

Згідно генеральному плану міста, вул. Головна є магістральною вулицею міського значення та належить до вулиць із регульованим рухом, адже проходить через житлові райони міста. А перехрестя, на якому хочуть побудувати підземний перехід для пішоходів, не відповідає жодній із необхідних умов облаштування підземних переходів.

Також активісти заявляють, що таке будівництво обмежуватиме доступ до транспортної інфраструктури маломобільних груп,  в тому числі людей з інвалідністю. 

Громадська організація “Буковинська агенція регіонального розвитку”  пояснює своє заперечення проти збудови переходу тим, що таке будівництво прямо суперечить стратегічним напрямкам розвитку транспортної інфраструктури, передбаченими  Національною транспортною стратегією до 2030 року та Стратегією підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року. В обох документах безперешкодна мобільність є пріоритетом у розвитку транспортної інфраструктури міст.

Вулиця Головна біля центрального автовокзалу  постійно затоплюється під час рясних опадів. Тому необхідно вирішити питання із водовідвенням  на цій ділянці дороги, тому що у випадку будівництва підземний перехід стане місцем скупчення дощової води, а не безпечним переходом для пішоходів.

Подібне рішення не вважають вигідним і з економічної точки зору, враховуючи вартість такого будівнцтва відповідно до необхідних стандартів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.