П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Технології та література: як ці речі змогли поєднати в архіві-музеї Тараса Мельничука

Вже скоро, тобто 15 листопада, Літературний Целанівський Центр міста зможе запропонувати гостям ознайомитися з новим проектом, який присвячений відомому поетові Тарасу Мельничуку. Про це говорить сайт “Чернівці Майбутнього“. Авторами проекту виступають письменники Василь Карп’юк і Мирослав Лаюк, які також є розробниками сайту, присвяченому творчості Тараса Мельничука.

Автори обіцяють, що проект буде цікавий не тільки презентацією поезій, а й інноваційним підходом до використання сучасної техніки. Назва «Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів» говорить, що гості Літературного Центру зможуть насолодитися оригінальною концепцією презентації спадщини Тараса Мельничука, яка ще не використовувалася в Чернівцях.

В рамках проекту буде представлено новий підхід до популяризації віршів поета. Віртуальний архів покаже життя і творчість Мельничука не тільки через його поезію, а й через факти його життя і дискусії, пов’язані з цим. Особливу увага надається здавалось би невеликим дрібничкам, як наприклад, чому поет не міг писати в зошитах з розграфленими листами. Також гості дізнаються, яким чином автор потрапив до тюрми двічі, а також як саме Мельничук зміг поєднати у своїх поезіях ніжну любов і суворе життя при радянському режимі.

Також ««Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів» представить нещодавно знайдений рукопис автора, який включає в себе детективну історію. Його змогли розшифрувати, тож скоро він вийде окремою книгою.

За втілення проекту відповідає видавництво Discurs і Український культурний фонд.

Нагадуємо, що Тарас Мельничук – митець другої половини минулого століття. Його заслужено називають Князем Роси, через його елегантну і оригінальну поезію. Він буд одним із перших поетів, хто зазнав радянських репресій через власну творчість.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.