Вівторок, 16 Квітня, 2024

Стартував прийом проектів до "Бюджету ініціатив чернівчан"

Чернівчани, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь в розвитку міста та мають цікаві ідеї, до 30 червня можуть подати свої проекти для участі в конкурсі «Бюджет ініціатив чернівчан», повідомляє Чернівецький Промінь, інформує сайт chernivtsi-future.

Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету в 2020 році.  За 2 дні прийому вже зареєстровано чотири проекти.  

Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів у всіх сферах життєдіяльності міста. Вимоги до проектів зазначені в Положенні. 

Цього року «Бюджет ініціатив чернівчан» зазнав великих змін. Зокрема, змінилися граничні суми для фінансування великих та малих проектів. Відтепер проекти розподіляються на такі категорії: малий проект від бюджетних організацій (бюджет до 699 999 грн.), малий проект від громадськості (бюджет до 699 999 грн.), великий проект від бюджетних організацій (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн)  та великий проект від громадськості (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн)  .

В 2020 році на реалізацію проектів в міському бюджеті буде передбачено 16 мільйонів гривень: 40% – на великі та 60% – на малі.

В свою чергу, обсяг великих та малих проектів поділятиметься між бюджетними організаціями та громадськістю у співвідношенні 40% та 60% відповідно. Також з положення вилучена вимога збору підписів (25 та 50 мешканців) для подачі проектів.

Крім того, відтепер усі проекти мають відповідати цілям Інтегрованої концепції розвитку Чернівців до 2030. Автором проекту може бути громадянин України, який досяг 14-річного віку. Кожен автор може подати один проект. Проекти можна подати з 15 травня по 30 червня через всеукраїнську платформу “Громадський бюджет”. У паперовому вигляді проекти прийматимуться в Центрі надання адміністративних послуг.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.