Субота, 20 Квітня, 2024

«Гроші на реалізацію будуть!» – Каспрук обіцяв фінансування стартап-проектів у Чернівцях

У Чернівцях діє платформа реалізації ідей для покращення міста «Бюджет ініціатив», який дозволяє чернівчанину взяти участь в тому, як і де бюджетні кошти можуть використовуватися для поліпшення життя. Там містяни можуть подавати свої проекти і голосувати за цікаві ідеї, найбільш корисні з яких реалізовують з міського бюджету. Далі читайте у матеріалі на chernivtsi-future.

За 2019 рік на платформі зареєстрували чимало проектів, проте виграли 17 стартапів. Їх мали би реалізувати і втілити у життя поточного року, проте через брак коштів у бюджеті і недостатнє фінансування міста державою міська рада раніше оголошувала, що проектам залишається чекати кращих часів. Автори вирішили не миритися з цим і зареєстрували петицію на сайті E-DEM – платформі електронної демократії, у якій просили депутатів знайти кошти.

Всього за одну добу петицію підписали більше 250 чернівчан, у зв’язку з чим мер міста Олексій Каспрук 17 червня провів зустріч з авторами у приміщені міської ради, на якій обговорив усі хвилюючі містян питання. Йому повідомили, що за попереднім кошторисом на реалізацію всіх 17 проектів потрібно виділити всього 16 мільйонів гривень, що для міського бюджету – крапля в морі.

На це Каспрук відповів уже звичною останнім часом відмовкою: всі залишкові кошти, які мали бути розподілені на різні потреби міста, витрачені на боротьбу з коронавірусом, а 100 мільйонів гривень, які очікували отримати від держави, не надійшли. Тим не менш, він розуміє важливість втілювати інноваційні проекти у місті, тож обіцяв чернівчанам знайти потрібну суму. Цю справу він поклав на представників фінансового управління міської ради і розпорядників бюджетних коштів – Департамент житлово-комунального господарства, Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин, управління освіти та культури тощо.

Наступного понеділка всі представники зазначених структур і автори проектів зустрінуться, щоб обговорити розподіл коштів і скласти проектно-кошторисну документацію, по якій можна буде згодом оголошувати тендери на роботу та розпочинати реалізацію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.