Четвер, 28 Березня, 2024

Їздити з комфортом: для Чернівців обіцяють закупити більше 20-ти нових тролейбусів

Нові тролейбуси, які приїдуть до Чернівців зі Швейцарії – таке обіцяє міська влада вже незабаром. Про це у прямому ефірі на радіо «Буковинська хвиля 100.0FM» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан. Про таке інформує «Чернівецький промінь», повідомляє сайт Сhernivtsi-future.

Більше 20-ти тролейбусів планують купити і поповнити тролейбусний парк вже орієнтовно до літа. Як обіцяє Продан, 10 з цих тролейбусів будуть нові «гармошки», які замовили у Швейцарії. Оновити за два роки тролейбусний парк хоче теперішній очільник міста та повністю замінити старі тролейбуси більш, як 30-річної давності на нові.

«Оновлювати рухомий склад ми маємо виходячи з наших реальних можливостей. Починаючи з 2016-го року ми закупили 30 тролейбусів. Плануємо у цьому році придбати близько 20-ти, можливо і більше. На 14 з них уже тролейбусне управління підписало всі документи», – розповів Василь Продан.

Згадав міський очільник і про модернізацію оплати у міських тролейбусах.

Як відомо, що 13-го лютого цього року на маршруті No 2 розпочали тестування електронного квитка. Потім електронний квиток поступово впровадили на 4-му, а з 1 квітня на тролейбусному маршруті № 8.

Як повідомляє прес-центр міської ради, на цьому маршруті вже працює 8 валідаторів. Тобто наразі Е-квиток впровадили вже на трьох маршрутах. Загалом місто отримало 120 мобільних валідаторів, тому впровадження електронної системи оплати відбудеться з часом на всіх маршрутах. Тобто пасажири зможуть розраховуватись банківською карткою або смартфоном.

Та на практиці, масове впровадження валідаторів нелегко дається кондукторам у тролейбусі, їм важко звикати до нововведення, адже в основному контролерами працюють люди старшого покоління. 

Нагадаємо, що транспортний парк еклектротранспорту міста вже давно потребує оновлення. Деяким машинам, які досі виїжджають на маршрути до 50-ти років.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.