П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чи зникнуть маршрутки у містах України?

Чернівчани часто незадоволені рівнем транспортних перевезень у місті, адже за останні десять років у цій сфері мало що змінилося, а ціни на перевезення зростають. Особливо багато претензій до маршрутних таксі. Про те, що маршрутки мають зникнути, як клас заявив в ефірі «5 каналу» Міністр інфраструктури  Володимир Омелян , інформує news.finance.ua, повідомляє Сhernivtsi-future. Він говорив про великі міста України.

«Маршрутки мають зникнути як клас – у Києві, у Дніпрі, у Харкові їх бути не може. Ми докладемо всіх зусиль, щоб вони зникли», – сказав Омелян.

Але маршрутки мають поступово зникати і у маленьких містах і причин тут є декілька. По-перше це вигляд маршрутки, тролейбуса який часто відштовхує від себе пасажирів, але той у кого немає вибору і не може собі дозволити  власний автомобіль чи таксі закривають на це очі і продовжують їздити міським транспортом. По- друге, і це найважливіше, пасажири не впевнені у власній безпеці, коли користуються громадськими перевезеннями, адже відомо, що підприємці, які володіють маршрутками та водії часто нехтують правилами і не поспішають здійснювати технічну справність транспортного засобу, ну а по-третє поведінка та хамство водіїв часто переходить усі  норми та правила поведінки. Часто водії маршруток поводять себе неадекватно: вони ганяють по місту, влаштовують перегони і порушують правила ПДР.

Але все  таки таксі значно подорожачало і чернівчанам щодня доводиться користуватися цим сумнівним рівнем сервісу.

“Вважаємо, що мати власне авто для нас поки що дороге задоволення, тому користуюся для поїздок з дитиною по місту таксі або маршруткою. Останнім часом у таксі тарифи стали дорожчими, тому  замовляємо машину для поїздки не так часто, як хотілося б”, – каже чернівчанка Тетяна.

“Приїхала у Чернівці вирішити свої справи, так як була з донькою, то вирішили у вільний час поїхати подивитися на міську ялинку, – розповідає киянка Ольга, – яке ж було моє здивування, коли за таксі від готелю біля парку Шевченка до Соборної площі ми заплатили аж  70 гривень.”

Таксі надто дорого, а маршрутки і тролейбуси – брудні, зламані, переповнені так далі. У Чернівцях навіть було декілька випадків, що тролейбус задимівся прямо під час руху, а перелякані пасажири поспіхом вибігали з салону транспортного засобу.

І ось, днями з’явилася альтернатива. З’явився інтернет-канал “Підвезу Чернівці” про яку розповіли у сюжеті телеканалу “Україна”. Ця послуга перебачає, що вартість проїзду буде дорожче, ніж в громадському транспорті, але значно дешевше, ніж таксі, а якщо водій захоче, то підвезе безкоштовно. Ну що ж поки що це тільки перша така спроба створити нову послугу для пасажирів у Чернівцях.

Тож побачимо, як запрацює нова послуга. Може тоді, коли з’явиться більше таких альтернатив громадському транспорту і таксі, маршрутки дійсно зникнуть у наших містах як клас…

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.