Субота, 20 Квітня, 2024

У Чернівцях хочуть відкрити ще дві дошкільні дитячі установи

У Чернівцях планують відкрити ще дві дитячі дошкільні установи. Про такі плани розповів журналістам під час спілкування у прямому ефірі  секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, пише Сhernivtsi-future.

Днями Василь Продан взяв участь у програмі «Суть речей» на «Радіо 10». Він розповів про плани міської ради та про своє бачення вирішення соціаьних проблем у Чернівцях, адже відомо, що у місті великі черги у групи до дитсадків, нові групи у дитсадках поки що не відкривають, а існуючі переповнені.

Як сказав нинішній очільник міста зараз проходить підготовка до відкриття ДНЗ, що знаходиться на вулиці Вірменській. Уже в травні садочок може запрацювати. Але головна мета, як твердить виконуючий обов’язки міського голови, це побудувати дитячий садочок у районі «Гравітон».

– Цей мікрорайон найбільше потребує ще одного дошкільного навчального закладу, – повідомив Василь Продан.

Міська рада вже навіть почала готувати проектно-кошторисну документацію, щоб за півтора року звести дошкільний навчальний заклад для цього віддаленого спального району.

Як повідомляв раніше  начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк, 2017-2018 навчальному році не потрапили до чернівецьких ДНЗ 673 дитини, а в черзі перебували 4111 малюків.

Також великою проблемою є брак вихователів та нянь у дитячих садочках, адже не всі хочуть працювати цілий робочий день за мінімальну заробітну плату. На початку грудня в Управлінні освіти Чернівецької міської ради оголосили про близько 30 вільних вакансій у міських ДНЗ. В управлінні освіти навіть планували звернутися до міської ради, щоб із міського бюджету доплачували працівникам дитячих дошкільних установ.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.