Субота, 27 Квітня, 2024

Буковинські мости у жахливому стані. Як вирішує проблему влада?

За твердженнями Голови державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кубракова, лише близько 2% усіх мостів України перебувають у експлуатаційному стані. Всі інші потребують ремонту або реконструкції, причому без відкладень. На жаль, Буковина відноситься до регіонів, де найбільша кількість несправних мостів. План модернізації області передбачає початок введення у дію Національної програми відновлення мостів на 2020-2025 роки, яку анонсував Президент України. Читайте детальніше у матеріалі на chernivtsi-future.

Проблема наших мостів у тому, що всі вони будувалися у радянський період, причому по 4-5 тисяч за десятиліття. Зрозуміло, що такий темп не передбачав чудової якості та довгого терміну експлуатації. Не рятують ситуацію перевантажені фури, які руйнують дорожнє покриття і мостові конструкції. За останні роки мости Буковини занадто перевантажені, а фінансування на їх перебудову останні 20 років нізвідки не надходило. Всі ці чинники спричинили ту сумну ситуацію, яку ми спостерігаємо нині.

Отож за Програмою відновлення мостів, загальне фінансування для відновлення всіх споруджень становить 28,7 млрд. гривень. Воно фокусуватиметься на 1 500 мостах на дорогах державного та місцевого значення, які знаходяться в аварійному чи передаварійному стані. Зокрема, якщо говорити безпосередньо про Буковину, то наразі активно тривають будівельні роботи на двох мостах у селі Розтоки Путильського району, які зруйнувала повінь.

За словами Сергія Осачука, голови Чернівецької обласної державної адміністрації, їхню реконструкцію планують завершити до Дня Незалежності. Звичайно, якщо фахівцям не завадять несприятливі погодні умови, як у випадку з ремонтами доріг у Чернівцях. Сергій Осачук обіцяє, що відремонтовані мости матимуть довготривалу гарантію – до 50 років, а також будуть оснащені сейсмічними укріплювачами, тобто зможуть пережити не одну повінь чи землетрус.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.