П’ятниця, 29 Березня, 2024

Проблему з теплопостачанням у Чернівцях вирішено

Ще вчора деякі вулиці Чернівців були без газопостачання внаслідок аварії. Цілий день мікрорайони О. Щербанюка, Ф. Полєтаєва, Героїв Майдану, В. Комарова, проспекту Незалежності та їх прилеглі вулички були повністю позбавленні тепла. Далі на chernivtsi-future.

Ремонтні роботи по ліквідації проблеми проводилися цілодобово. Внаслідок гідроудару котельна «Південна-1» припинила свою роботу. Було виявлено 9 проривів на трубі. Тож кваліфіковані працівники займалися повною відновленою роботою.

Сьогодні зранку стало відомо, що ремонт труби завершено. Про це написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці мер міста Олексій Каспрук. Він повідомив, що котельню повністю запустили ще вночі. Тож буде докладено максимум зусиль, щоб до кінця дня теплопостачання на зазначених вулицях увімкнули. А це приблизно 200 об’єктів.   

До ремонтних робіт було залучено 10 одиниць техніки та 35 працівників, від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалась 1 одиниця техніки та 1 працівник.

Мер просить працівників закладів освіти, лікарень, дитсадків бути готовими до включення тепла. Теж саме стосується батьків, чиї діти зараз хворіють на вірусні захворювання. Мер просить вибачення у жителів Чернівців за ці тимчасові незручності та бідкається стосовно зношеності обладнання і теплопостачальної мережі. Олексій Каспрук пояснює виникнення проблеми недостатнім фінансуванням підприємств газопостачання, через що стає неможливим постійне підтримання ресурсного обладнання у хорошому експлуатаційному стані. Для повноцінного ремонту мережі потрібні кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку, оскільки ні у міському, ні у державному бюджеті їх немає.

Загалом повідомляють, що настільки масштабної аварії у системі теплопостачання міста ще не було.  Тим не менш, Олексій Каспрук обіцяв самостійно контролювати стан систем енерго- і газопостачання у Чернівцях.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.