П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чернівцях модернізують зупинки громадського транспорту

У Чернівцях давно звертають увагу на поганий стан зупинок громадського транспорту, яким потрібна модернізація або взагалі зміна як зовнішнього вигляду, так і конструкції. Нарешті, головна архітекторка міста Наталія Хілько дослухалася до скарг громадян і представила проект реконструкції зупинок. Вони стали більш інноваційними, а також підлаштованими до сучасних реалій, тобто пандемії COVID-19. Детально розповість chernivtsi-future.

За розробку і подальшу реалізацію проекту нових зупинок відповідає Наталія Хілько спільно з Департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької обласної державної адміністрації. У своїй розробці вони прийняли до уваги побажання містян, негативний досвід теперішніх зупинок громадського транспорту, їхнє неоптимальне розташування і розмір, а також технологічні вимоги сучасності. Загалом архітектори представили на розгляд два варіанти зупинок, які відрізняються лише наявністю сітілайтів.

Залежно від розміру тротуару, на якому розміщуватиметься зупинка, буде вирішуватися наявність рекламного стенду. Якщо ширина тротуару складатиме менш як 2,5 метра, там будуватимуть зупинку типу А (без рекламного стенду), містобудівні умови дозволятимуть і ширина тротуару буде більшою за 2,5 метра, то встановлять зупинки типу Б (із сітілайтами). Конструкції не передбачають бокових стінок. На задній стінці буде розміщена мапа міста з маршрутами громадського транспорту та розклад їх руху.

У Чернівцях також існує проблема з інформаційними табло, яку планують новим проектом вирішити. Зупинки облаштують мережею Wi-Fi, USB-входами для зарядки гаджетів, тактильною плиткою та інформаційними табло. Проте у Департаменті не виключають, що ці технологічні пристрої будуть наявні не на всіх зупинках. Залежно від будівних умов і, звичайно, матеріальної складової.

Поки Наталія Хілько не дає жодних коментарів стосовно термінів прийняття проекту і його реалізації. Зазначимо, що оскільки проект оприлюднили, його можна оглянути на сайті Чернівецької міської ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.