Четвер, 18 Квітня, 2024

Карантин без жартів: поліція у Чернівцях притягатиме до відповідальності за відмову закрити бізнес

Паніка в Чернівцях та Україні продовжує наростати. Оскільки на Буковині ввели надзвичайну ситуацію, більшість закладів закривають на карантин до 3 квітня. Здається, місто вимерло, на вулицях в рази зменшилася кількість людей, багато вітрин і дверей на замку, купити щось окрім продуктів харчування чи предметів першої необхідності дуже важко. Зрозуміло, така ситуація не подобається приватним підприємцям, особливо малому бізнесу, якому розповсюдження коронавірусу завдасть чимало матеріальних збитків. Стосовно більш детальної інформації читайте chernivtsi-future.

Отож деякі приватні підприємці, обходячи рекомендації керівництва Чернівців і заходи дій під час надзвичайної ситуації, не припиняють роботу свого бізнесу. При цьому вони порушують закон і змушені понести адміністративну та кримінальну відповідальність. На жаль, далеко не всі порушники усвідомлюють, що очікує на них у випадку подібного бойкоту.

Щоб краще врегулювати діяльність підприємств і малого бізнесу, а також слідкувати за дотриманням всіх рекомендації, у Чернівцях створили спеціальні оперативно-мобільні групи, до складу яких увійшли поліцейські, рятувальники та представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Подібну ініціативу створила і ввела у дію поліцейська служба Чернівецької області, про що повідомив їх відділ комунікації.

Таким чином працівники поліції Чернівців будуть патрулювати місто і перевіряти, чи дійсно є закритими великі торгові заклади, ринки (наприклад, Калинівський), кінотеатри, театри, філармонія, спортивні комплекси, розважальні та дитячі заклади, лазні, гуртки, салони відпочинку тощо. Спершу буде надано роз’яснення власникам, проведено інформаційну кампанію стосовно правильного розпорядку роботи тощо. Якщо власники відмовляться дотримуватися заборон, їх притягнуть до відповідальності, а бізнес закриють примусово.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.