Четвер, 25 Квітня, 2024

У чернівецькому аеропорті будуть вимірювати температуру

Чернівецький аеропорт увійшов у список аеропортів України, де будуть перевіряти і вимірювати температуру пасажирів. У цьому переліку також присутні аеропорти «Львів», «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Харків», «Дніпро» та «Запоріжжя», тобто ті, які мають найбільший контингент пасажирів з інших країн. Також пункти вимірювання влаштували на сімох основних автомобільних пунктах пропуску авто через державний кордон та трьох залізничних. Йдеться про кордон із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Дізнайтесь більше на chernivtsi-future.

Також у аеропорті Чернівців працюватиме епідеміолог, забезпечений всіма необхідними засобами епідеміологічного захисту: комплектами ізолюючих комбінезонів, захисними окулярами та безконтактними термометрами, і чергуватиме карета швидкої допомоги.

На сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, але Уряд готовий до будь-якого сценарію. Всі служби держави знаходяться у підвищеній готовності. Про це під час брифінгу сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, завдання Уряду на сьогодні – не допустити потрапляння коронавірусу на територію України, а отже вжити всіх необхідних заходів, щоб у разі потрапляння інфекції, вона відразу була локалізована, і людям була надана необхідна допомога.

Також відомо, що на прикордонному пункті пропуску «Порубне» також масово перевіряють температуру у приїжджих в Україну. За останню добу прикордонники виміряли температуру тіла у понад 1100 осіб, на додаткове обстеження медиків відправили 33 українців з підвищеною температурою та двох італійців. У жодного з них можливих ознак вірусної інфекції лікарі не виявили. Про це розповів начальник пресслужби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Також він повідомив, що прикордонники разом із іншими відповідними службами провели сьогодні спільні навчання із виявлення осіб з ймовірними ознаками вірусу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.