Четвер, 25 Квітня, 2024

Планують реконструювати стадіон «Буковина» у Чернівцях

Слідом за архітектурним конкурсом на благоустрій Центральної площі міста Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради оголошує другий – на реконструкцію стадіону «Буковина». Про деталі читайте на chernivtsi-future.

У міській раді впевнені, що стадіону давно пора оновитися і вдихнути свіжого повітря. В першу чергу ремонту та осучаснення потребує плавальний басейн і спортивна арена, тобто мова йде про об’ємно-просторову модернізацію «Буковини». На сайті міської ради Чернівців повідомляють про умови конкурсу, грошову винагороди, правила участі, порядок визначення переможця тощо.

Отож участь у конкурсі можуть взяти: автори-архітектори, скульптори, колективи авторів, що мають відповідну освіту та кваліфікаційний сертифікат архітектора. Для виконання конкурсного проекту автор може сформувати творчий колектив, будучи його керівником або учасником. До творчого колективу можуть увійти студенти творчих вищих навчальних закладів. Тобто обмежень щодо учасників немає. Звичайно, бажано мати відповідну кваліфікаційну освіту, щоб якісно і детально розробити проект.

Що ж до грошової винагороди, то кошторис міська рада виділила такий же самий, як і для Центральної площі. Загальна сума – 50 тисяч гривень, отже за перше місце учасники отримають 25 000 грн, за друге – 15 000 грн, за третє відповідно 10 000 грн. Всі проекти, нагородженні преміями, переходять у власність Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин. Вони залишають за собою право відмінити конкурс, якщо не набереться необхідна кількість проектів (мінімум 3), із яких хоча б один вважатиметься підходящим для преміювання.  

Конкурс триватиме три місяці з дати його оголошення. Для підбиття підсумків конкурсу журі  матиме два тижня. Матеріали проектних пропозицій подаються на конкурс анонімно. Результати конкурсу оприлюднюються. Після оголошення результатів впродовж двох тижнів  триватиме виставка конкурсних проектів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.