Четвер, 25 Квітня, 2024

Вуличне освітлення у Чернівцях за європейським досвідом

У Чернівцях планують модернізувати вуличне освітлення, звернувши увагу на досвід європейських країн, зокрема Білорусі. Для цього заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк 19 лютого відвідав цю країну, щоб взяти участь у фінальній конференції проекту «Міськсвітло: Енергоефективна модернізація вуличного освітлення в м. Полоцьк» (Білорусь). Детальніше на chernivtsi-future.

Довести проект до завершення – обов’язок Полоцького районного виконавчого комітету, а також фонду «Інтеракція» (розташовується у Мінську, Республіка Білорусь). Кошти на реконструкцію освітлення місто отримає від Європейського Союзу в рамках ініціативи «EU4Energy».

У Чернівцях також діє проект «Модернізація вуличного освітлення міста». У зв’язку із тим, що мета, заходи реалізації та бюджет цих двоє проектів подібні, Володимир Сердюк вирішив особисто бути присутнім на конференції, щоб перейняти досвід своїх колег, поспілкуватися з однодумцями, обговорити можливості для співпраці Білорусі та України тощо. До того ж, заступник Олексія Каспрука був не просто німим слухачем, а брав безпосередню участь у дискусіях як один із модераторів, тож мав змогу особисто дізнатися думку щодо всіх ключових аспектів і ризиків впровадження нового проекту в Україні та Чернівцях зокрема.

Загалом, якщо говорити про деталі проекту модернізації вуличного освітлення у м. Полоцьк, то вони включають у себе затверджений бюджет (близько 1 млн. 600 тис. євро), прогнозовані терміни впровадження і закінчення робіт (56 місяців), опис усього необхідного обладнання (світодіодні світильники, опори вуличного освітлення, модифіковані кабелі різної довжини, автономні сонячні світильники та ін.), а також перелік місць реконструкції ( в основному – центральна частина міста, локації історико-культурної спадщини, деякі адміністративні і житлові будівлі, пам’ятники).

Отож, як видно, цей проект дійсно має багато чого спільного із Чернівцями, до того ж, його запустили у реалізацію. Тому маємо надію, що зовсім скоро досвід, який Володимир Середюк здобув у Білорусі, пригодиться і нашому місту.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.