Вівторок, 23 Квітня, 2024

На завершення реконструкції перинатального центру потрібно ще 17 мільйонів гривень

У 2014 року у Чернівцях розпочали будівництво нового перинатального центру. У 2019 році будівля готова на 80%, повідомляє pogliad.ua, інформує сайт chernivtsi-future.

За словами Олександра Пуршаги,директора департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, станом на 1 січня 2019 року залишок кошторисної вартості щодо цього об’єкта складала 45,3 млн. гривень. На рахунках облдержадміністрації є 27,4 млн.,  але їх не вистачить, щоб завершити усі ремонтні роботи. Тому посадовці проситимуть ще додаткові 17 мільйонів в Уряду та народних депутатів.

Як відомо, наразі для перинатального центру вже придбане та частково вмонтоване деяке обладнання. Треба ще провести систему очищення води, завершити монтаж сантехнічного обладнання системи вентиляції, прокласти мережі, оздобити будівлю та придбати і змонтувати дизель-генераторну.

Олександр Пуршага зазначив, що зараз будівля перинатального центру готова на 80%, проте коли саме її можна буде здати в експлуатацію – невідомо.

Він впевнений, що якщо буде повне фінансування, тобто необхідні 17 мільйонів цей об’єкт вдастся завершити.

Варто пригадати, що створити «Чернівецький обласний перинатальний центр» на місці міського пологового будинку №1 планували ще в січні 2012 року. Тоді на реконструкцію згідно кошторису необхідно було 79 мільйонів, кошти мали виділити з державного бюджету.

Так, у серпні 2013 року необхідні кошти були виділені. Одразу ж розпочали будівельні роботи, закінчити реконструкцію планували до кінця року. Проте, у вересні 2013 року через затримку коштів відкриття відтермінували.

В управлінні капітального будівництва області у 2017 році зробили перерахунок коштів – і вартість зросла з 79 мільйонів до 116 мільйонів, а у 2018-му із 116-ти аж до 161 мільйона.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.