Четвер, 25 Квітня, 2024

В оновленому перинатальному центрі у Чернівцях буде найсучасніше обладнання

У Чернівцях медики з нетерпінням чекають коли відкриють оновлений та реконструйований перинатальний центр. Про це на звітній нараді сказала  директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксани Андрієць, інформує АСС, передає сайт Сhernivtsi-future..

У Чернівцях 20-го лютого тривала звітна нарада за результатами роботи акушерсько-гінекологічної служби області у 2018 році.  На ній медики поділилися підсумками свої роботи. Позитивним моментом за минулий рік стало те, що медикам вдалося знизити показники смертності породіль, так  у 2018-му році жодна жінка при пологах у місцевих медичних закладах не пішла з життя.

– Маємо за 2018 рік значне зниження показника перинатальної смертності. Координуючи зусиллями, у багатьох складних ситуаціях спрацювали на випередження, що дозволило вплинути на чинники, які можуть сприяти чи призводити до перинатальних втрат, – відзначає Оксана Андрієць.

Медики підготували на нараду свої доповіді про стан надання медичних послуг, рівень яких, як стверджує керівництво крайової влади значно підвищився. Але, щоб іти у ногу з часом потрібно постійно розвивати підходи у медицині та змінювати старе медичне обладнання на нове та передове. Медики дуже сподіваються, що пеританальний центр, що вул. Буковинській у Чернівцях відкриють якнайшвидше.

– Такого в нашій області ще не було. Тому, гадаю, довгоочікуване відкриття центру значно покращить роботу лікарів та забезпечить максимальний комфорт та високий рівень меддопомоги жінкам та новонародженим малюкам -, додає Оксана Андрієць.

Перинатальний центр у Чернівцях сподіваються здати в експлуатацію наступного року. 

На перинатальний центр вже витратили 116 мільйонів гривень. А загальна кошторисна вартість будівництва 161 мільйон гривень. В народі його вже звуть «золотим.»

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.