П’ятниця, 3 Травня, 2024

У Чернівцях на вулиці Університетській біля скверу може з’явитися готель та торговий центр

У скверику, що знаходиться на вулиці Університетській можуть з’явиться торговий центр та готель. Про це пише видання molbuk.ua, повідомляє Сhernivtsi-future.

Про те, що у планах є намір зробити реконструкцію скверу стало відомо на засіданні містобудівної ради Чернівців. 
Архітектори погодили на засіданні містобудівної ради реконструкцію скверу за адресою: вул. Університетська, 7Б. Замовили ці роботи у підприємстві «Ізограф».

Даний проект уже не вперше розглядали на містобудівній раді у Чернівцях. Архітектор та автор проекту розповів, що спочатку на площі буде встановлена тимчасова споруда торгового центру, потім її змінять та модернізують.
Сквер взагалі планують перенести, а площу нібито зробити більш відкритою і доступною для всіх. Потім ще планується будівництво чотириповерхового готелю і впорядкування та озеленення скверу.
Архітектори, як не дивно, на містобудівній раді погодили проект такої реконструкції площі. Звичайно ж для місцевих підприємців, є великий інтерес відхопити шмат землі для ведення бізнесу поблизу Чернівецького університету, на території історичної частини міста. У Чернівцях за останні кілька місяців відбулося кілька скандалів через спірні рішення міської влади щодо привабливих земельних ділянок у місті.

Нагадаємо, що чернівецькі активісти занепокоєні діями міської влади, виступили проти забудови у парку «Жовтневий». Чернівчани зареєстрували електронну петицію, де вказали своє бачення щодо забудови поблизу скверів і парків. Активні громадяни вважають, що чернівецькі чиновники та депутати «накинули оком» на території, які є «ласими шматочками» для забудовників і намагаються «просунути» невигідні для громади проекти.

Теперішня влада навіть скасувала мораторій на забудову у парках міста, який діяв раніше у Чернівцях.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.