Середа, 1 Травня, 2024

У Чернівці їде партія марлевих пов’язок і тест-ситеми для діагностування коронавірусу

У зв’язку із нестачею марлевих захисних масок у аптеках Чернівців, а також через рішення Міністерства охорони здоров’я, місто забезпечать великою партією пов’язок, а також тест-системою для виявлення нового китайського вірусу. Про це далі розповість chernivtsi-future.

Чернівецькі аптеки і лікарні потерпають від нестачі захисних масок. Причому така ситуація склалася не лише у нашому місті, а взагалі по всій Україні. Справа у тому, що наразі існує велика необхідність у пов’язках у Китаї, тож всі надходження поступають саме туди. Незадоволення населення зрозуміло керівництву міста, але за словами Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, вони ніяк не можуть на це вплинути, адже аптеки та лікарні самі відповідають за поставки, оскільки не підпорядковуються безпосередньо управлінню охорони здоров’я.

Тим не менш, позаштатний епідеміолог Ірина Вострикова радить чернівчанам не панікувати, оскільки стало відомо, що український уряд надасть Чернівцям велику партію захисних масок, а також деяке інше обладнання для лікарень. Фахівці обласної клінічної лікарні поїхали у Дніпро, щоб доставити звідти близько 200 тисяч пов’язок. Їх, як стверджують в управління, має вистачити на все місто на довгий час.

Окрім новини про захисні маски, з’явилася інформація про те, що трьом областям України, серед яких Чернівецька, нададуть у користування тест-системи виявлення коронавірусу. Це мотивують тим, що саме ці три області (ще Львівська і Закарпатська) мають найбільший контингент заробітчан за кордоном, зокрема в Італії. Всі ці люди, звичайно, будуть повертатися в Україну, тож виринає необхідність ретельно і швидко проводити діагностику.

У двох пунктах прийому пацієнтів уже проводять навчальні заходи. Планується ввести поетапний процес навчання, а також будуть проводити навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів. Очікується, що зазначені тест-системи приїдуть в області вже наприкінці цього тижня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.